Besøg vores mobil side
 .

Der benyttes overvejende udenlandsk arbejdskraft i den norske fiskeindustri

Udgivet af FiskerForum den 02-10-2017 · info@fiskerforum.dk

Nye tal fra det norske dataanalyseselskab Capia og norske Nofima, viser at på blot 12 år, er medarbejdere i fiskeindustrien gået fra at være overvejende norsk til i dag at være ligeligt repræsenteret med udenlandsk arbejdskraft.

Tallene er 12 procent udenlandsk arbejdskraft i 2003 til at være på lige lidt over 50 procent idag.


En udvikling, hvor norsk arbejdskraft i højere grad fravælger jobbene i fiskeindustrien til det stik modsatte med arbejdere fra EØS-landene, der tager imod jobbene med åbne arme.


Et markant fald i antallet af norske fiskeriarbejdere


Andelen af norske fiskeriarbejdere faldt fra 88 procent i 2003 til 58 procent i 2013. Dertil skal lægges de eksta mange sæsonarbejdere af udenlandsk herkomst, der kommer til Norge i denne periode. I år forventer man at mindre end halvdelen af arbejderne i den norske fiskeindustri vil være norske.


Specielt sæsonarbejde i industrien, er ofte den begrundelse man hører, når norske arbejdstagere takker nej til til et arbejde i fiskeindustrien med meget svingende beskæftigelse. Flere norske medarbejdere ønsker mere stabilt arbejde.


Du kan læse hele artiklen her på norsk fra NofimaKilde: Nofima
FiskerForum.dk


Der benyttes overvejende udenlandsk arbejdskraft i den norske fiskeindustri


© 2019 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 6022 0946 Cookie- og privatlivspolitik