Besøg vores mobil side
 .

Der skulle 18 måneder og et ejerskifte til, før Jack-up vrag blev fjernet

Udgivet af FiskerForum den 29-08-2017 · info@fiskerforum.dk

I disse dage afsluttes oprydningen efter »Sea Workers« dramatiske forlis en stormfuld januarnat i 2016. Det skriver TVMidtVest om en af vestkystens større redningsaktioner i nyere tid, hvor A2SEA´s installationsfartøj »Sea Workers«, under bugsering rev sig løs og afstedkom en dramatisk redning af 15 besætningsmedlemmer.

Det blev til en større redningsaktion i det voldsomme uvejr natten til den 27. janaur 2016, hvor Jack-uppen under bugsering af slæbebåden »Amber«, mellem Frederikshavn og Esbjerg, nogle få sømil sydvest for Hvide Sande forliste.


Det kraftige Kabel til det store installationsfartøj »Sea Worker«, sprang som en sytråd i den kraftige kuling med meterhøje bølger. Besætningen på 15 mand gik kort derefter i redningsbåden, hvorfra alle blev reddet sikkert og i god behold om bord på redningsbåden »Emile Robin« fra Hvide Sande. Redningsbåden var hurtigt kommet til stedet og ydede en absolut vellykket redningsaktion under de ekstremt vanskelige vejrforhold.


»Sea Worker« drev efterfølgende på grund ved Bjerregaard og havarerede kort efter ud for kysten.


Siden har vraget af det store offshore jack-up platform »Sea Worker« ligget i 18 måneder i Vesterhavet ud for Bjerregård Strand, lidt nord for Nymindegab. Jack-uppen, der var 55,5 meter lang, 73 meter høj og 33 meter bred, havde ca. 150.000 liter brændstof og olie med ombord, som i dagene efter forliset, sikkert blev bjærget uden udslip til omgivelserne, trods det meget dårligt vejr i området.


Det omfattende arbejde med at fjerne det kæmpestore stålskrog er foregået løbende. Skroget er skåret til skrot og sejlet ind til Esbjerg. Dette arbejde står nu foran sin afslutning og havet ud for Bjerregård Strand vil igen ligge som før.


Kommunikationschef Mette Jørvad, A2SEA i Fredericia, siger i en kommentar til medierne omkring oprydningsarbejdet, »Vi forventer at være helt færdige med oprydningsarbejdet i løbet af sensommeren, og arbejdet skrider stille og roligt frem efter planen«.


A2Sea, der i juli måned i år blev overtaget af Belgiske GeoSea fra de tidligere ejere, Dong Energy og Siemens, har efter det oplyste, taget højde for tabet i regnskabet for 2016. Et regnskab der viste et underskud på 221,2 millioner kroner før skat.Kilde: TVMidtVest og A2SEA
FiskerForum.dk


Der skulle 18 måneder og et ejerskifte til, før Jack-up vrag blev fjernet - del gerne


© 2019 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 6022 0946 Cookie- og privatlivspolitik