Besøg vores mobil side
 .

Desperate fiskere til folkemøde på Bornholm

Udgivet af FiskerForum den 13-06-2014 · info@fiskerforum.dk

Den lokale fiskeriforening har lejet Nordbornholms Røgeri i Allinge fredag den 13. juni. Restauranten der ellers er kendt for en afslappet atmosfære og en god stemning, får givetvis en helt anden stemning og atmosfære, når dørene slås op til folkemødet om fiskernes situation på Bornholm kl. 09.00.

Og der er lagt op til krisestemning. I følge bestyrelsesmedlem af Bornholms Fiskeriforening Henning Finne, ligger alle både i havn og man forventer, at de omkring 70 fuldtids-fiskere, der er tilbage i erhvervet på Bornholm, alle vil møde op og give deres mening til kende på mødet.


Kim Vejrup fra Fiskeri Tidende, vil under mødet fungere som ordstyre og der er flere kendte blandt de indbudte til mødet. Blandt de fiskerikyndige møder formanden for DFPO (Danmarks Fiskeriforening PO) Svend-Erik Andersen op sammen med flere politikere, der skal diskutere de aktuelle problemer man har i fiskeriet netop nu.


Stemningen blandt fiskerne er pisket lidt op af flere forhold. Blandt andet har priserne i disse dage ramt et absolut lavpunkt, med kun 4,- kroner pr. kilo femmer torsk, har dette trukket den sidste rest af optimisme ud af fiskeriet. Det er en pris hvorfra der skal trækkes de sædvanlige omkostninger, så regnestykket og resultatet af fiskernes anstrengelser er direkte tabsgivende for tiden.


Udover dette har fiskeriet brug for en anerkendelse af erhvervets betydning for den grønne ø, men med borgmester Winni Grosbølls afbud til mødet i dag kl. 9.00, har det virkeligt fået de rynkede bryn frem hos fiskerne. Man kan redde et slagteri på Øen, men fiskeriet, det får bare en kold skulder.


Mød op


FiskerForum.com


Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia