Besøg vores mobil side
 .

Det er ikke kun fiskene der slås med mikroplasten

Udgivet af FiskerForum den 06-09-2017 · info@fiskerforum.dk

Det er den engelske avis The Gardian, der skriver om en ny undersøgelse fra Orb Media, der har testet almindeligt drikkevand fra hanerne verden over og fundet, at de for 83 procents vedkommende alle var forurenet med mikroplast.

Forskere slår alarm, for undersøgelsen, der dækker prøver udtaget world Wide viste, at for hver 500 ml. vandprøve der var forurenet, indeholdt disse vandprøver små mikroskopiske plastfibre, varierende fra 4,8 i USA til 1,9 i Europa.


Undersøgelsen overrasker, for tidligere har arbejdet i vid udstrækning været fokuseret på plastforureningen i oceanerne, hvor det er påvist at mikroplasten forurener fisk og skaldyr, som derefter indtages og ender i intetanende forbrugers maver. Men nu er problemet rykket endnu nærmere og endnu tættere på, for vores drikkevand rummer forholdsvis store mængder mikroskopiske plastfibre, som man for nuværende ikke kender de sundhedsmæssige konsekvenser af.


Mikroplasten er overalt hvor vi færdes. Den findes i sålerne på vores sko, til kontaktlinserne og mobiltelefonen i lommen til indpakningen af vores indkøbte dagligvare. Vi lever simpelthen i en verden af plastikaffald og mikroskopiske forurening.


Den sidste chokerende nyhed om at vandet vi drikker, også er fyldt med mikroplast rester, er udsprunget af Orb Media´s naturlige spørgsmål, efter flere undersøgelser havde påvist mikroplastforurening af vores verdenshave. For, hvis vi finder forureningen i vores oceaner, søer og floder, hvorfor skulle det så ikke også findes i vores drikkevand.


Du kan læse hele undersøgelsesrapporten her (engelsk)Kilde: Orb Media og The Gardian
FiskerForum.dk


Det er ikke kun fiskene der slås med mikroplasten - del gerne


© 2019 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 6022 0946 Cookie- og privatlivspolitik