Besøg vores mobil side
 .

Ny dobbeltordre til Karstensens Skibsværft

Udgivet af FiskerForum den 27-10-2014 · info@fiskerforum.dk

Ejerne af Lunar Fishing Co Ltd og Wiseman Fishing Co Ltd har bestilt to ny fiskefartøjer ved Karstensens Skibsværft i Skagen - der er tale om to pelagiske fartøjer på 79 meter kombinerede not og trawlfartøjer.

Nybygning nr 431 kommer til at hedde Kings Cross, og blive købt i partnerskab mellem Lunar Fishing Co Ltd og Wiseman Fishing Co Ltd, skipper bliver den velkendte Alex Wiseman.

Nybygning nr 432 kommer til at hedde Pathway og bliver bygget til Lunar Fishing Co Ltd, som ejes den Peterhead baserede Buchan familie.

Lunar Fishing Co Ltd har for øjeblikket tre pelagiske trawlere, hvor af det er planen at to af de nuværende fartøjer søges erstattes med de to nybygninger, samt tre konsumtrawlere. Rederiet råder ligeledes over større landbaserede fiskeforarbejdningsenheder til håndtering af både pelagiske og konsumarter.

På Karstensens Skibsværft er der stor glæde over at få denne nye kontrakt i hus. Disse to fartøjer er i lighed med de igangværende fartøjer på værftet også designet her. Der er i øjeblikket syv fartøjer i ordre.

Kings Cross skal leveres i oktober 2016 og Pathway i juni 2017.

De 2 identiske skibe vil være top moderne pelagiske not/trawl fartøjer. Fartøjerne er designet og specificeret i et meget tæt samarbejde mellem ejerne og værftet.

Hoved fokus har været på at optimere arbejds- , sikkerhed og komfort for besætningen, samt optimering af fangst- håndterings- og lagerfaciliteter og optimering af brændstofforbruget.

For at nå ovenstående mål , vil skibene være udstyret med alle de nyeste maskiner og udstyr, og leverandørerne er blevet udvalgt omhyggeligt for at matche specifikationer og krav.

Wärtsilä skal levere den komplette fremdrivningspakke , herunder en 9L32 hovedmotor på 5220 kW. Propeldesignet vil blive optimeret til fartøjernes specifikke profil med rpm på mellem 90 og 124 som vil sikre optimalt effekt til fiskeri, samt optimeret brændstofforbrug under forlægningssejllads.

Hjælpemotorerne vil bestå af 4 enheder , 3 x 550 and 1 x 150 kWe .

Baseret på første hånd erfaring, har ejerne valgt Karmøy Winch som leverandør af den fulde dæksmaskineripakke.

Priserne på fartøjerne er 210 millioner pr stk.

Vigtigste dimensioner:
Længde overalt 78,75 m
Bredde 15,50 m
Dybde shelterdæk 9,20 m

Andet udstyr:
Winch systemet Karmøy
Thrusters Brunvoll , 2 x 950 kW
RSW - anlæg Johnson Controls, 2 x 1345 kW
Vakuum anlæg MMC, 4 x 66 kW / 2 x 4200 liters tank

Syntes du også at det er supergodt gået af Karstensens Skibsværft at få de to ordre i hus så stik dem et like..


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia