Besøg vores mobil side
 .

Dybhavsfisk fanget af Hvide Sande fisker

Udgivet af FiskerForum den 08-10-2015 · info@fiskerforum.dk

Det er garnbåden RI 244 Rikke Høy, der har halet dette flotte og sjældne eksemplar af den meget lidt kønne ”havmus” om bord, efter et fiskeri i Norsk zone

Hvide Sande båden Rikke Høy har været på fiskeri 135 sømil Nordvesten i 6 dage, fortæller skipper Poul Høy til FiskerForum. "Vi havde et rimeligt fiskeri med 20 tons rødspætter samt en enkelt havmus, som vi ikke får i garnet hverdag. Den er taget på 28 favne vand på sandet bund og midt på dagen."

Det er første tur efter en større reparation, som Rikke Høy har været igennem, med et brækket skrueblad. "Det har taget 12 dage ialt, først med støbning af nyt propelblad ved støberiet i Aars og siden montering ved Korsør Propeller. Så der er helt rart igen at være igang med fiskeriet igen, slutter Poul Høy til FiskerForum.

Den specielle fangst
Havmusen er mere speciel end den er køn og samtidig skal man passe på, for den har en giftpig siddende foran rygfinnen. Den er meget karakteristisk med store øjne, spids snude og lange finer samt en piskeformet hale, der har været med til at give dens navn, havmusen. Havmusen lever af muslinger, slangesøstjerner, krebs og småfisk samt rejer.

Den er mere almindelig langs den norske kyst, men optræder ind imellem også på lidt dybere vand i Skagerrak. Det er egentlig en dybhavsfisk som sjældent optræder på lavt vand, men kan nogen gange observeres på lave sandgrunde om natten. Den befinder sig dog bedst og gerne på dybder på mellem 50 – 1000 meter.


Kilde: RI 244 Rikke Høy
FiskerForum.com

Dybhavsfisk fanget af Hvide Sande fisker Del gerne med dine venner


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia