Besøg vores mobil side
 .

Efter kæmpebrand: Arbejdet med at genopføre færøsk fabrik er startet

Udgivet af FiskerForum den 20-09-2017 · info@fiskerforum.dk

I midten af september blev arbejdet med at genopføre den nedbrændte fabrik Varðin Pelagic på Færøernes sydligste ø - Suðuroy - indledt. Og går alt efter planen, så starter produktionen umiddelbart efter årsskiftet.

Ruinerne af den gamle fabrikshal er fjernet, og i stedet syder området nu af byggeaktivitet. Ifølge ejerne er fundamentet til den nye fabrikshal og fryseudstyr ved at blive støbt i disse dage. Faktisk er nyt fryseudstyr allerede undervejs fra udlandet til byen Tvøroyri, hvor fabrikken genopbygges.


Fabrikkens kontor og frysehal brændte ikke. Og selv om den tilhørende surimi-fabrik ikke brændte, så fik den så megen skade af branden, at den efterfølgende måtte rives ned.


Borgerne orienteret


Varðin Pelagic nedbrændte 9. juni i år, og resulterede i et kæmpe tilbageskridt for lokalområdet. Mange mennesker stod pludselig uden arbejde, og den lille kommune mistede enorme summer fra skatteindtægter.


Torsdag 19. september var der orienteringsmøde for borgerne i Tvøroyri, hvor repræsentanter fortalte om projektet og besvarede spørgsmål.Kilde: Varðin, Sudurras.fo
FiskerForum.dk


Efter kæmpebrand: Arbejdet med at genopføre færøsk fabrik er startet - del gerne


© 2019 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 6022 0946 Cookie- og privatlivspolitik