Besøg vores mobil side
 .

Endnu en Offshore Rig lander i Hirtshals Havn

Udgivet af FiskerForum den 01-03-2016 · info@fiskerforum.dk

For anden gang inden for få måneder er Hirtshals Havn igen blevet valgt som udgangspunkt for service og klargøring af endnu en offshore rig, skriver Hirtshals Havn i en pressemeddelelse.

Igen er det den lokale offshore virksomhed, Safe Ocean Service, som har formået at trække en rig fra Singapore-selskabet Teras Offshore til havnen. Teras Offshore har allerede riggen »Atlantic Esbjerg« liggende i Hirtshals Havn.Den nye rig hedder »Atlantic Amsterdam«, og er den fjerde offshore rig til at gæste Hirtshals Havn. »Atlantic Amsterdam« er en af de større beboelsesrigge med plads til 136 mand. Riggen har de sidste 4 år ligget i Nordsøen på en langtidskontrakt for en stor dansk operatør.Direktør for Safe Ocean Service, Chris Durhuus, siger: »Det er en kæmpe gevinst, at Teras Offshore har valgt at placere »Atlantic Amsterdam« i Hirtshals. Med baggrund i mange timers hårdt arbejder for at få kontrakten på riggen, er det med stor glæde, at vi tager imod »Atlantic Amsterdam«, som skal ligge lige ud for vores kontor. Hvis det hele går som forventet, vil »Atlantic Amsterdam« betyde øget beskæftigelse for Safe Ocean Service gennem hele 2016, hvilket er kærkomment i et ellers svært marked, som oliemarkedet jo er for tiden. Det er et intenst og hårdt arbejde, og forhandlinger med Teras gennem det sidste halve år, der har bevirket, at vi vandt kontrakten på riggenSafe Ocean Service forventer, at riggen skal ligge i Hirtshals Havn i 6R11;9 måneder, og virksomheden håber at skulle udføre en betydelig del af de forestående opgaver i forbindelse med servicetjek og lignende opgaver. Derudover er Hirtshals Havn hjemsted for en stor erhvervsklynge, hvor flere virksomheder har offshore-erfaring, og vil derfor kunne udføre nogle af de opgaver, som riggen skal have foretaget.Hirtshals Havns havnevagt har spillet en større rolle i koordineringen af riggens anløb. Havnevagt, Michael Rosenlund Langballe, siger: »Som havnevagt skal du dagligt løse mange forskelligartede opgaver, men riganløb er en af de mere sjældne og interessante. Det kræver en del, at koordinere anløb af en sådan størrelse. Hirtshals Havn har et højt aktivitetsniveau, og derfor er der mange ting som skal falde i hak for at få det hele til at glide uden problemer, fra flytning af skibe og tilpasning til skibstrafikken ind og ud af havnen til bemanding af havnens egne hjælpefartøjer og assistance på kajen. Vi ønsker, at yde alle vores kunder den bedste service, uanset størrelsen på virksomhedenHirtshals Havn har i flere år arbejdet med offshore, som et af sine forretningsområder, og havnen havde i 2011 den første rig inde til et servicetjek og en opgradering. Hirtshals Havns geografiske placering sammenholdt med Safe Ocean Services aktiviteter og erfaring på offshore markedet giver helt nye muligheder for udviklingen af offshore-området på Hirtshals Havn og i lokalområdet.


Kilde: Hirtshals Havn


FiskerForum.dk


Endnu en Offshore Rig lander i Hirtshals Havn - Del gerne med dine venner.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia