Besøg vores mobil side
 .

Endnu større værft i Hirtshals efter opkøb af Vestkajens Maskinværksted

Udgivet af FiskerForum den 12-04-2017 · info@fiskerforum.dk

Det skriver Flaskeposten.nu på deres website, at der i forbindelse med et glidende generationsskifte hos Vestkajens Maskinværksted, nu har fået Hirtshals Yard som ejer.

Værftet i Hirtshals har siden opstarten i 2012 haft en opadgående vækstkurve, med de to maskinmestre Rasmus Brohus og Jesper Reinholt. Med hoved kompetancer indenfor dokninger, reparationer og service på fiskefartøjer, små og mellemstore hjælpefartøjer samt slæbebåde indenfor offshore, har købet af Vestkajens Maskinværksted tilføjet yderligere til specialiseringen indenfor hydraulik og spil.


Flaskeposten.nu skriver videre at det kun fem år gamle værft i Hirtshals, har formået at skabe et tæt samarbejde mellem flere lokale underleverandører, der med sidste opkøb tæller ikke mindre end 60 medarbejdere, med blandt andet Tonny Jensen (57 år) der siden 2004 har stået i spidsen for Vestkajens Maskinværksted og som nu sammen med Vestkajens øvrige ansatte nu arbejder videre under Hirtshals Yard.


God synergieffekt med Vestkajens kompetencer


Rasmus Brohus, direktør fra Hirtshals Yard siger til Flaskeposten.nu, »Vi ser gode muligheder for en synergi med de kompetencer, som Vestkajens Maskinværksted kan tilføre os, ikke mindst indenfor hydraulik og produktion af spil, hvor de er meget stærke. Endvidere betyder opkøbet, at vi styrker vores beredskab indenfor både smede- og montørarbejde.«


Vestkajens Maskinværksted er desuden servicecenter for MAN B&W og ALPHA Diesel, ligesom virksomheden forhandler og servicerer motorer fra Caterpillar og Cummins samt forhandler CJC Filtre og ELF smøreolier.


Vestkajens Maskinværksteds beddingsanlæg med tre spor samt virksomhedens øvrige faciliteter og autorisationer følger også med, herunder bl.a. autorisation fra Søfartsstyrelsen til at udføre kraneftersyn, tykkelsesmåling samt gasteste.


Flaskeposten.nu oplyser videre at Hirtshals Yard allerede i dag råder over en overdækket flydedok, hvor fartøjer kan overfladebehandles og repareres under sikre vejrforhold, hvor skibe sandblæses, metalliseres og males.


Flere udenlandske fartøjer


Med en årlig aktivitet med ophaling af godt 100 skibe om året, har Vestkajens Maskinværksted en stor andel norske fiskebåde, der anløber beddingen i Hirtshals for service. Arbejdet som bl.a. omfatter akseltræk, reparation af propeller, maling, bundbehandling og anden vedligeholdelse.


Reception og fem års fødselsdag fejres den 2. juni 2017


Overtagelsen af Vestkajens Maskinværksted har først virkning fra den 1. juni i år. Det markeres med en Reception den 2. juni og samtidig fejrer Hirtshals Yard de første fem år, oplyser direktøren Rasmus Brohus til slut.Kilde: Flaskeposten.nu
FiskerForum.dk


Endnu større værft i Hirtshals efter opkøb af Vestkajens Maskinværksted - del gerne


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia