Besøg vores mobil side
 .

Politiker har politianmeldt Hollandsk Bomtrawler for ødelagt sø-kabel

Udgivet af FiskerForum den 09-11-2017 · info@fiskerforum.dk

Det skriver TVMidtVest på sin nyhedsside, at Bomtrawler-krigen fortsætter. Først var det fiskerne der blev sejlede over af hollændernes bomtrawl, og nu viser det sig at hollandske bomtrawlere også har ødelagt søkablet mellem Norge og Danmark for et tocifrede millionbeløb.

Det statsejede selskab Energinet, der ejer og driver det danske el-transmissionsnet har sammen med Norge, ejerskab over det søkabel, der transporterer el mellem Norge og Dammark. Ifølge Henrik Brinkman der er områdeleder i Energinet, har selskabet en begrundet mistanke om, at den anmeldte skadevolder, (Hollandsk Bomtrawler), tilbage i august måned i år, oversejlede og rev det internationale sø-kablel over. »Sø-kablerne er ellers helt tydeligt afmærket på søkortet og ligger endvidere i en zone, hvor der absolut ikke må fiskes,« forklarer Henrik Brinkman til TVMidtVest og konkluderer, at det har den hollandske fisker åbenbart valgt helt at ignorere.


Områdelederen oplyser videre til TVMidtVest, at skaderne efter denne voldsomme overrivning, forventeligt kan løbe op i mellem 20 og 80 millioner kroner.


Hos Nordjyllands Politi bekræfter man overfor TVMidtVest, at have modtaget anmeldelsen, men vagthavende påpeger videre, at man i denne slags anmeldelser, først skal have klarlagt om man skal gå til de hollandske eller danske myndigheder.


Hos Energinet erkender man da også, at en begrundet mistanke ikke alene løfter bevisbyrden og lykkedes det ikke er der en risiko for, at det istedet bliver de danske og norske el-forbrugere der får lov at betale regningen for det ødelagte sø-kabel.


Den sidste tids mange episoder med hollandske fiskere og deres hensynsløse fiskeri i Skagerrak, er nu blevet for meget for flere nordjyske politikere. Specielt folketingskandidat for Dansk Folkeparti Erik Høgh-Sørensen tager bladet helt fra munden og forlanger de hollandske fiskere helt ud af dansk farvand og det uanset hvad man måtte mene om dette i EU.


Til TVMidtVest udtaler Erik Høgh-Sørensen (DF), »Der er tale om vandalisme her under særligt skærpende omstændigheder. Det vil sige, at der er tale om et tocifret millionbeløb i erstatning, som enten den hollandske stat eller den hollandske båd skal betale. Det har kostet milliarder, når de har svindlet med deres fisk, og nu kommer det så frem, at de også ødelægger internationale el-kabler. De skal ud af dansk farvand, og det skal sådan set ske, uanset hvad EU siger. Den danske minister må ned til Bruxelles og banke i bordet, hvis vedkommende ellers tør,« tilføjer DF-politikeren.Kilde: TVMidtVest
FiskerForum.dk


Energinet har politianmeldt Hollandsk Bomtrawler for ødelagt sø-kabel - del gerne


© 2019 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 6022 0946 Cookie- og privatlivspolitik