Besøg vores mobil side
 .

Esben Lunde frataget ansvaret for fiskeriområdet

Udgivet af FiskerForum den 07-08-2017 · info@fiskerforum.dk

Esben Lunde (V) er ikke længere minister for fiskeri. Han beholder ministerposten med ansvar for miljø og fødevarer, mens Karen Ellemann (V) overtager ministeransvar for fiskeriet.

Det oplyser Statsministeriet i en pressemeddelelse. Samtidig udskilles fiskeriområdet fra Miljø- og Fødevareministeriet, og der etableres en selvstændig fiskeristyrelse under Udenrigsministeriet. Fiskeriområdet, herunder EU-samarbejdet om fiskeripolitikken, vil blive håndteret af Udenrigsministeriet.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) udtaler i pressemeddelelsen, at to faktorer har været afgørende for rokaden:

»For det første har det vist sig, at forvaltningen af de såkaldt omsættelige fiskekvoter igennem en årrække ikke har været tilfredsstillende, og det er jeg nødt til at tage bestik af. Det vil fremgå af en beretning fra Rigsrevisionen om indførelsen af omsættelige kvoter i dansk fiskeri, der offentliggøres om kort tid«, lyder det fra statsministeren.

Han siger videre:
»For det andet er fiskeribranchen stærkt udfordret af Brexit, fordi den lander store mængder fisk i britisk farvand. Med ressortændringen får vi et større fokus på at styrke de internationale alliancer, der sikrer, at hele rigsfællesskabet kommer så stærkt ud på den anden side som muligt«, siger statsministeren ifølge pressemeddelelsen.

Manglende tillid
Statsministeren håber ifølge pressemeddelelsen, at regeringen nu kan genstarte samarbejdet om reguleringen af dansk fiskeri med Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg, som han mener ikke ikke har været tilstrækkeligt tillidsfuldt den sidste tid.

»Med ressortændringen tror jeg på, at vi får maksimal politisk fokus på at bringe administrationen af fiskekvoter i orden, og på at varetage interesserne for dette vigtige erhverv effektivt«, lyder det fra Lars Løkke Rasmussen.

Anspændt forhold
Relationerne mellem regeringen og især Dansk Folkepartiet har længe været meget anspændte, efter at det kom frem, at Esben Lunde Larsen ifølge Dansk Folkeparti havde undladt at orientere Folketinget til fulde om mulighederne for at bremse de såkaldte kvotekonger.

Esben Lunde Larsen har erkendt, at han havde begået fejl, og uforbeholdent undskyldt overfor Folketingets partier.

Et flertal af Folketingets partier tildelte efterfølgende Esben Lunde Larsen en næse.

Ifølge dr.dk skulle Esben Lunde Larsen have deltaget i et samråd i Folketinget om netop kvotekonge-sagen i indeværende uge.

Kilder: Statsministeriet, dr.dk
FiskerForum.dk

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2019 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 6022 0946 Cookie- og privatlivspolitik