Besøg vores mobil side
 .

Esbjerg Havn jubler over udsigten til ny aftale om Nordsøolien

Udgivet af FiskerForum den 01-03-2017 · info@fiskerforum.dk

Regeringen og Mærsk har netop landet en ny aftale om Nordsøolien, det skriver Berlingske Business med henvisning til anonyme kilder.

Men rygtet har alligevel fået hænderne helt op i skyerne, for det vil ifølge borgmester Johnny søtrup (V) og Olieekspert Morten Hahn-Pedersen, betyde tusindevis af nye arbejdspladser for Esbjerg og hele vestkysten, skriver JyskeVestkysten, specielt udsigten til at Tyra-feltets fremtid også er sikret.


Taler Berlingske Tidendes »Breaking News« sandt, sætter det atter Esbjerg øverst på skamlen som Danmarks absolutte Energimetropol med udsigten til milliard store investeringer og i tusindevis af nye arbejdspladser i området. Helt nøjagtigt har kilder overfor Berlingske Business oplyst at det betyder 4.000 nye arbejdspladser og en investering på omkring 30 milliarder kroner.


Statens aftale med A.P. Møller-Mærsk mangler endnu at blive godkendt af Folketingets partier, hvilket i følge kilderne kan ske indenfor ganske få dage.


Den positiv retning for Danmark, som fortsat oliegas-nation med Esbjerg øverste skammel som førende by indenfor offshore, kommer samtidig med at A.P. Møller-Mærsk har offentliggjort et regnskab med et overskud i milliardklassen. Et regnskabsresultat, der er præsteret i et ekstremt hårdt marked med vigende priser, men hvor udsigten til en tønde Nordsø-olie vurderes mere stabil de kommende år, hvor den sikkert kommer til at ligge mere stabilt omkring 50 til 70 dollars pr. tønde.


På Esbjerg Havn er man ikke i tvivl om betydningen af den indgået Nordsø-aftale, som vil øge aktivitetsniveauet betragteligt. Direktøren for Esbjerg Havn Ole Ingrisch siger da også i en kommentar til aftalen, at når man som det tilsyneladende ser ud til, går all in, er det i sig selv fantastisk for Esbjerg. Det betyder at Havnen kan se frem til måske 30 år mere i olie-gas branchen, som i de kommende år vil få ekstraordinært mange kranskibe, undervandfartøjer, supplybåde og dykkerskibe på besøg, hvilket vil skabe omsætning til hele området.


Borgmesterens kommentar beskriver måske Nordsø-aftalens betydning for Esbjerg mere klart, »En ny aftale er ganske enkelt den bedste nyhed Esbjerg kunne drømme om.«Kilde: jv.dk og Berlingske Business
FiskerForum.dk


Esbjerg Havn jubler over udsigten til ny aftale om Nordsøolien - del gerne


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia