Besøg vores mobil side
 .

Et Nordjysk Værft ønsker at udvide i Skagen

Udgivet af FiskerForum den 14-08-2017 · info@fiskerforum.dk

Det er Karstensens Skibsværft i Skagen, der har sendt en ansøgning afsted til Frederikshavn Kommune om tilladelse til at udvide sin virksomhed på Vestre Strandvej 17. Det skriver KanalFrederikshavn fredag eftermiddag.

et 100 år gamle værft har de sidste mange år været kendt for at bygge fiskefartøjer, til konsumfiskeriet samt det pelagiske fiskeri, både til rederier nationalt og internationalt. Med nybygninger samt ikke mindst ombygninger af eksisterende fartøjer. Forlængelser, moderniseringer og optimering af fartøjerne, således de endnu mere konkurrencedygtigt kunne indgå i fiskeriet.


Specielt i 2016 har Karstensens Skibsværft i Skagen oplevet nærmest et boom i nybygningskontrakter og et lige så kraftigt boom i ombygningsarbejder samt større reparationsarbejder på fiskerflåden. Skibsværftet omsatte sidste år for 1.16 mia. kroner.


Med ansøgningen ønsker værftet en udvidelse foretaget i to etaper.


Første etape omhandler nedlæggelse af de eksisterende beddingsanlæg i Vestre Bassin. kun ét her bibeholdes. Der etableres nyt moleanlæg og en tørdok - overdækket - med en samlet længde på 110 meter og 35 meter i højden. Vestre Havnebassin uddybes og en del af Vestre Tværmole »Nokken« fjernes.


Anden etape omhandler den eksisterende tørdok, som ønskes forlænget med 15 meter, til en samlet længde på 150 meter. En del af Vestre Tværmole fjernes for at sikre fartøjernes adgang til den udvidede tørdok, der overdækkes.


Ansøgningerne sendes til to instanser, med Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, som den myndighed der vurdere de dele der er placeret på søterritoriet og Frederikshavn Kommune som myndighed for byggeriet på land, oplyser KanalFrederikshavn der samtidig gør opmærksom på at udvidelsen kræver udarbejdelse af en helt ny lokalplan samt kommuneplantillæg og miljørapport.


Avisen skriver videre at Kommunaldirektør Mikael Jentsch indstiller til politikerne i Plan- og Miljøudvalget, at der i samarbejde med Karstensens og Trafik-, Bygge-, og Boligstyrelsen igangsættes en foroffentlighedsfase for projektet med henblik på udarbejdelse af miljøkonsekvensvurdering, plangrundlag med videre for projektet.Kilde: Karstensens og KanalFrederikshavn
FiskerForum.dk


Et Nordjysk Værft ønsker at udvide i Skagen - del gerne


© 2019 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 6022 0946 Cookie- og privatlivspolitik