Besøg vores mobil side
 .

EU har ikke sluppet åle stoppet endnu

Udgivet af FiskerForum den 10-11-2017 · info@fiskerforum.dk

Eu-Kommissionen tager åle-striden med i et forslag til Nordsø-fiskekvoterne og spiller igen ud med at forbyde fiskeri af Europæiske ål i EU-farvande.

Ifølge Kommissionen bør fiskeriet af ål stoppe, indtil der er tegn på fremgang. Oplægget er taget med i deres forslag for næste års kvoter i Atlanterhavet og Nordsøen. Her er det specielt den europæiske ål på mere end 12 centimeters længde Kommissionen har fokus på.


De europæiske fiskeriministere har tidligere stemt imod Kommissionens forslag mod et stop af fiskeri af ål, da man for ålen istedet øsnker en fælleseuropæisk løsning.


Løsning inden årsskiftet


Forbuddet mod ålefiskeri stammer fra Det Internationale Havundersøgelsesråd (ICES), der anbefaler og rådgiver EU med hensyn til maksimalt bæredygtigt udbytte samt fastsættelse af kvotebestandene i de respektive EU-farvande.


Forslaget vil blive genstand for en heftig diskussion blandt medlemslandene til december, vurderer chefbiolog Michael Andersen fra Danmarks Fiskeriforening. Ålestoppet vil få kollosal betydning, for især bundgarnsfiskeriet langs vores kyster, hvor flere fiskere næsten udelukkende ernærer sig af dette fiskeri. Et fiskeri der har været aktivt, ubrudt i næsten 150 år, men som med et forbud, risikerer at lukke og slukke for altid.


Det er ikke alene ålen der står for skud. Torskekvoten i Kattegat fastholdes, hvorimod tungerne i Skagerrak og Kattegat også risikerer en nedsættelse af kvoten for næste år.Kilde: bt.dk
FiskerForum.dk


EU har ikke sluppet åle stoppet endnu - del gerne


© 2019 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 6022 0946 Cookie- og privatlivspolitik