Besøg vores mobil side
 .

Færinger opfører verdens største anlæg for lakseyngel

Udgivet af FiskerForum den 08-08-2017 · info@fiskerforum.dk

Færøernes største lakseopdrætter - Bakkafrost - er ved at opføre et nyt anlæg for lakseyngel tæt på Klaksvig. Der er tale om verdens største af slagsen, og udgør en investering på henved 700 millioner kroner.

Den nye central skal sørge for, at lakseyngelen er større - og vejer mere - inden de sættes ud i ringene i de færøske fjorde, hvor de skal vokse sig store. Ved at lade yngelen være længere i kar på land, skal laksen bruge kortere tid til at blive fuldvoksen i havet, og dermed formindskes faren for luseangreb eller sygdom.


Bakkafrost planlægger at producere 14 millioner lakseyngel årligt med en gennemsnitlig vægt på 500 gram, og det nye anlæg ved Klaksvig er - sammen med andre anlæg - en del af denne plan.


Den nye central bliver på 20.000 kvadratmeter, og den årlige produktionskapacitet på 28.960 kubikmeter. Det betyder syv millioner lakseyngel årligt. Produktionen er indrettet således, at 99,4 procent af vandet, som bruges i produktionen, renses og genanvendes.


Foruden selve centralen opfører Bakkafrost desuden et kæmpestort nødstrømsanlæg samt et anlæg, som skal opsamle det slam, som produktionen af yngel genererer. Planen er, at dette slam med tiden skal udgøre energikilden til produktion af biogas.


Den nye central skal efter planen stå færdig i slutningen af 2018 eller starten af 2019.Kilde: in.fo
FiskerForum.dk


Færinger opfører verdens største anlæg for lakseyngel - del gerne


© 2019 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 6022 0946 Cookie- og privatlivspolitik