Besøg vores mobil side
 .

Færøernes lagmand udskyder del af ny fiskeripolitik

Udgivet af FiskerForum den 02-08-2017 · info@fiskerforum.dk

Det færøske Landstyre udskyder nu en del af den stort anlagte fiskeriordning, som efter planen skal træde i kraft 1. januar 2018. Den planlagte kvotaordning vil nemlig ikke træde i kraft før 1. januar 2019, og indtil da vil nuværende ordning med fiskedage fortsat være gældende.

Det kom frem, da Færøernes lagmand - Aksel V. Johannesen - holdt sin årlige tale i Lagtinget i forbindelse med Færøernes nationaldag 29. juli.

Lagmanden pegede blandt andet på, at debatten omkring Færøernes nye og meget omfattende fiskeriordning har været usædvanlig polariseret og hård.

- Det er et godt tegn, at folk har så stærke meneringer om vores nye fiskeripolitik. Det viser, at vi interesserer os for vores land og vores systemer. Men alle parter har givet efter på nogle områder, sagde lagmanden til medlemmerne af det færøske Lagting.

- Resultatet vil blive lagt for Lagtinget i august. Det nye forslag bygger på det oprindelige. Men kvotasystemet vil først blive indført 1. januar 2019, sagde lagmanden videre.

Selv om det nye forslag vil indeholde en del justeringer, så er grundpillen den samme: Det er det færøske folk, som ejer fiskeressourcerne. Og at fiskeressourcerne skal sikres som fundament under den færøske økonomi, og aldrig må blive nogens private ejendom.

Skærpet kontrol med fiskeopdræt
Foruden ny fiskeripolitik skal der også fremlægges nye regler for fiskeopdræt. Dette er ifølge lagmanden et vigtigt punkt, da opdrættet fisk efterhånden er blevet Færøernes største eksportvare.

- Vi ønsker at sikre, at fiskeopdræt ikke alene er rentabelt her og nu - men også i fremtiden. Derfor tager vi de biologiske udfordringer alvorligt, og har derfor skærpet kontrollen, sagde lagmanden.

- I dag er der kun tre virksomheder, som har tilladelse til at opdrætte fisk. Vores (Landstyrets, red) lægger op til, at der ikke sker yderligere centralisering, sagde lagmanden videre.

Kilde: Løgmansskrivstovan (Lagmandens kontor)

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2019 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 6022 0946 Cookie- og privatlivspolitik