Besøg vores mobil side
 .

Færøsk fiskefabrik strammer beredskab i kølvandet på storbrand

Udgivet af FiskerForum den 21-06-2017 · info@fiskerforum.dk

Færøernes anden store pelagiske fiskefabrik, Pelagos i Fuglefjord, skal stramme kraftigt op på brandberedskabet, efter at have kørt på foreløbige og midlertidige tilladelser fra myndighederne i hele tre år.

Det er Fuglefjords borgmester, Sonni á Horni, som fremsætter dette løfte overfor færøsk radio, efter at en voldsom brand totalt ødelagde fabrikken Varðin Pelagic.


»Pelagos har nu kørt i tre år med foreløbige tilladelser. Og det er ikke godt nok. Vi har nu sikret os, at alle foranstaltninger imod brand vil være på plads, inden sæsonen for alvor starter til august,« siger borgmesteren. »Der har været en del mangler, og derfor er Pelagos aldrig blevet endeligt godkendt. Det er naturligvis ikke i orden,« tilføjer borgmesteren, som dog ikke kan svare på, hvorfor fabrikken i Fuglefjord indtil nu kun har haft foreløbige tilladelser til driften.


Udstyr bliver installeret


Borgmesteren oplyser, at arbejdet med at installere alarmer og andet udstyr vil blive udført i nærmeste fremtid, og at alt vil blive tjekket af den danske leverandør sammen med folk fra kommunen, inden den endelige tilladelse til drift vil blive givet.


Pelagos blev grundlagt i 2013, i kølvandet på de store øgninger af de pelagiske kvoter i Nordatlanten. Og efter et magert år i 2015, præsenterede fabrikken et overskud på 17 millioner kroner i 2016. Omsætningen var 453 millioner kroner.
Pelagos forarbejder primært makrel og sild til eksport.


Kilder: Kvf.fo, vp.fo, Pelagos.fo
FiskerForum.dk


Færøsk fiskefabrik strammer beredskab i kølvandet på storbrand - del gerne


© 2019 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 6022 0946 Cookie- og privatlivspolitik