Besøg vores mobil side
 .

Færøske kystfiskere fryder sig over ny app

Udgivet af FiskerForum den 26-09-2017 · info@fiskerforum.dk

Færøske kystfiskere har altid været dybt afhængige af strømforholdene omkring Færøerne. Med en nyudviklet app er det nu muligt at få opdaterede beretninger om, hvordan strømmen opfører sig omkring øerne.

Det er den færøske virksomhed Fiskaaling, som har udviklet den nye app »Rák«. Med denne er det muligt at få detaljerede, opdaterede oplysninger om strømforhold omkring Færøerne. App’en er et kæmpe fremskridt for alle, der fisker og sejler omkring Færøerne, og har vakt stor interesse.


Strømmens retning og intensitet vises med pile, mens strømstyrken illustreres med baggrundsfarver: Blåt for ingen strøm, grønt for én meter pr. sekund, gult for to meter pr. sekund og rødt for tre meter pr. sekund eller mere. Oplysningerne opdateres hvert 15. minut, og det er også muligt at se strømforhold i fremtiden ved at benytte den indbyggede kalender.


Udviklingen af app’en er foranstaltet af Fiskaaling, som primært arbejder med forskning og udvikling indenfor fiskeopdræt. Det er Fróðskaparsetur Føroya (Det færøske universitet, red) som har leveret grunddata. App’en fungerer med både iOS og Android.


En animation af strømforholdene på app’en ved Suðuroy 25. juni i år kan ses her nedenfor.Kilde: Fiskaaling
FiskerForum.dk


Færøske kystfiskere fryder sig over ny app - del gerne


© 2019 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 6022 0946 Cookie- og privatlivspolitik