Besøg vores mobil side
 .

Fantastisk tobissæson: Den har været ikke mindre end forrygende

Udgivet af FiskerForum den 04-07-2017 · info@fiskerforum.dk

Der er fisket rigtigt godt, lige fra starten den 1. april, hvor meldingerne allerede fra aller første slæb, både var optimistiske samt yderst positive og fangsterne ikke mindre.

De positive takter i fiskeriet er fortsat og her ved slutningen af tobissæsonen, er målet for nogle områder næsten nået.


Efter Fiskeristyrelsens opgørelse pr. 4. juli 2017 kl. 7.35, ser kvoteudnyttelsen for de tre største områder således ud:  • i område 1, hvor kvoten er på 228.801 tons er der fisket 214.486 tons svarende til 93,7 procent

  • i område 2, hvor kvoten er på 154.409 tons er der fisket 114.772 tons svarede til 74,3 procent

  • i område 4, hvor kvoten er på 50.522 tons er der fisket 15.652 tons svarende til kun 31,0 procent


Så målet nås næppe, men der spores alligevel udelt begejstring over sæsonen. Hvor man blandt andet i Thyborøn overfor FiskeriTidende tilkendegiver, at man næsten ikke kan huske, hvornår der sidst har været så mange tobis som i år.


Fuld kapacitet


Fiskemelsfabrikken TripleNine med direktør Peter Jensen, er også tilfreds, for han fortæller til FiskeriTidende, at der har været så travlt, at fabrikken til tider havde svært ved at følge med. Det beklager Peter Jensen og meget ærgerlige over, men siger samtidig også, at man ikke er forpligtet ud over sine evner, og fabrikken har hele tiden kørt på fuld kapacitet, så det har været en uløselig opgave.


Ventetid ved losning og tvungen liggedage


Trods det ærgerlige over at man først måtte vente for losningen, men også efterfølgende havde tvungen liggedage, så har fiskerne taget det med ophøjet ro. Fiskeriet skulle jo glide og når man så samtidig har vished for, at fiskemelsfabrikkernes kapacitet var udnyttet til bristepunktet, kan man ikke forlange mere.


TripleNine direktøren regner da også med, at det samlede antal landinger kommer over 400.000 tons. Eneste minus er at priserne desværre ikke holder snittet fra sidste år. Hvilket Peter Jensen da også beklager, for han ville gerne have betalt mere, men priserne på verdensmarkedet for henholdsvis fiskeolie og -mel, er gået ned. Men som Peter Jensen også pointerer overfor FiskeriTidende, så giver årets tobis sæson trods alt en omsætning på 500 millioner kroner, hvilket i forhold til tidligere år, kun kan være tilfredsstillende.Kilde: Fiskeristyrelsen - FiskeriTidende - TripleNine
FiskerForum.dk


Fantastisk tobissæson: Den har været ikke mindre end forrygende - del gerne


© 2019 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 6022 0946 Cookie- og privatlivspolitik