Besøg vores mobil side
 .

Finanslovsmillioner ruller østersvejen

Udgivet af FiskerForum den 22-08-2017 · info@fiskerforum.dk

Den store statsstøtte til Dansk Skaldyrscenter på Mors, støttes med 30 millioner kroner til et østersklækkeri og yderligere 7 millioner kroner til et formidlingscenter ved DSC.

Nyheden kommer fra Venstres medlem af Finansudvalget Torsten Schack Pedersen og Morsøs borgmester Hans Ejner Bertelsen (V) samt direktøren for Dansk Skaldyrcenter, Jens Kjerulf Petersen.


Regeringen indstiller det større milliontilskud, fordelt over seks år, til udviklingen af et østersklækkeri på Dansk Skaldyrscenter i Nykøbing og sætter desuden et millionbeløb af til et modtagecenter for østersturister og formentligt også et større beløb af til selve driften. Så millionerne ruller i det kommende finanslovsforlig i retning Mors.


Hvor kommer pengene fra


Til Nordjyske oplyser Venstres Torben Schack Pedersen, at pengene tages fra en pulje, der skal være med til at sikre et Danmark i bedre balance. Det giver i følge venstrepolitikeren rigtig god mening, med en statslig medfinansiering til østersklækkeri projektet. Et projekt som både Torben Schack Pedersen (V) og Hans Ejner Berthelsen (V) sammen har været om at overbevise finansministeren om den gode idé.


Dansk Skaldyrcenter har særligt fokus på skaldyr og arbejder med alle aspekter af produktion, samt forskning og udvikling af nye metoder, af skaldyr i de kystnære danske farvande. 
Dansk Skaldyrcenter er en del af DTU Aqua, Institut for Akvatiske Ressourcer på DTU, Danmarks Tekniske Universitet.

Læs mere om Dansk Skaldyrcenter her.Kilde: Nordjyske.dk
FiskerForum.dk


Finanslovsmillioner ruller østersvejen - del gerne


© 2019 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 6022 0946 Cookie- og privatlivspolitik