Besøg vores mobil side
 .

Fire fiskere omkommet ombord på russisk trawler

Udgivet af FiskerForum den 17-07-2017 · info@fiskerforum.dk

Den russiske trawler »Kapitan Sulimov« ankom fredag 14. juli i havn på Færøerne, efter at fire besætningsmedlemmer var omkommet under fiskeri efter makrel og sild i internationalt farvand nord for Færøerne.

Ifølge politiet tyder alt på, at de fire besætningsmedlemmer omkom på grund af kuldioxid-forgiftning, som de blev udsat for, mens de arbejdede på skibets melfabrik. De fire fiskere var imellem 19 og 60 år gamle.


Straks efter, at skibet ankom i havn, iværksatte brandvæsen og eksperter en grundig udluftning ombord for at få kuldioxiden væk.


Ifølge nyhedsportalen In.fo har russiske myndigheder sendt folk til Færøerne for at finde ud af de nærmere omstændigheder omkring den tragiske ulykke.


Ingen mistanke om kriminelle forhold


Chefpolitiinspektør på Færøerne, Niels Erik Nymark Jensen, siger til In.fo, at det var den færøske agent for det russiske rederi, som indberettede ulykken. Da trawleren befandt sig tæt på Færøerne, blev det besluttet at sejle ind til en færøsk havn.


»Intet tyder på, at der er foregået noget kriminelt, og at det drejer sig om en ulykke,« siger han til In.fo.


Færøske myndigheder har været i tæt kontakt med den russiske ambassade i København for at aftale de efterfølgende procedurer efter ulykken.Kilde: In.fo
FiskerForum.dk


Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2019 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 6022 0946 Cookie- og privatlivspolitik