Besøg vores mobil side
 .

Fiskeindustrien i Grimsby kan stadig levere fisk

Udgivet af FiskerForum den 15-02-2017 · info@fiskerforum.dk

Direktøren for »Grimsby Seafood« afviste idag forlydender om, at man var ved at løbe tør for leverancer af fisk til Grimsby og at priserne på fisk fortiden skulle være frit svævende, som et resultat af de islandske fiskeres strejke.

George Krawiec, administrerende direktør for »Seafood Grimsby and Humber«, påpeger at den islandske strejke selvfølgelig ikke har gjort tingene nemmere og lettere, men der trods den islandske konflikt, stadig kommer tilstrækkeligt med friske forsyninger til Grimsby. De kommer bare fra andre istedet.


»Vi modtager fisk fra Norge og Færøerne samt stadig fra nogle enkelte islandske havne, der trods strejken, fortsat levere fisk," forklarer Krawiec og fortæller videre, at på gårsdagens auktion, håndterende man over 1.000 kasser fisk. Så helt uden fisk er man altså ikke.


Simon Dwyer, der også taler på vegne af Seafood Grimsby og Humber, fortæller videre: »Vi Kan berolige forbrugerne, at deres lækre og nærende fisk og chips ikke er en mangelvare, i modsætning til hvad medierne har skrevet de sidste dage. Ligeledes er prisen på forbrugernes livret fortsat stabile og det gælder forøvrigt alle andre fiskeprodukter også. Så folk bør fortsætte med at spise de fisk de vil, især da det både er sundt og nærende for dem,« slutter Dwyer.


En fiskeopkøber fra Grimsby, som ikke ønsker sit navn opgivet, fortæller ligeledes til FISHupdate, at vejret samt økonomiske tømmermænd ovenpå juleræset, har været en medvirkende årsag til at restaurantbesøgende har været svagt faldende, hvilket har givet mindre efterspørgsel på fisk og den vej rundt, været med til at holde priserne stabile og i ro.


Trods de beroligende ord fra den administrative direktør George Krawiec, har faldet på 75 procent af fisk fra Island, været èn af årsagerne til, at Grimsby Fish Market, har måtte afskedige personale.


Martyn Boyers nikker genkendende til ordene. Han understreger som administrerende direktør for Grimsby Fish Dock Enterprises og som forretningsfører af fiske-markedet, at »Grimsby fiske-marked« er en volumen baseret forretning, så market har brug for store mængder fisk dagligt og det er hvad auktionen har stået og manglet siden jul. Men med nogle få småjusteringer undervejs, har auktionen alligevel formået at ride den værste storm af, slutter han overfor FISHupdate.


I mellemtiden forsøger Island desperat, at finde en løsning på den gamle tvist og konflikt mellem rederierne og fiskerne, de startede før julen 2016


Fiskernes Fagforeninger har netop afgivet nye forslag til løsning af konflikten på Island, og det er håbet at man senere på ugen, kan sætte sig ned og igen begynde de formelle forhandlinger.


Fiskerne er ikke tilfredse, og de mener at deres indkomst er faldet siden efteråret, pga. det engelske pund i forhold til den islandske krone. Derfor kræver de kompensation i form af højere løn. Fiskerikonflikten på Island har kostet tabte skattekroner og indtægter samt løntab for fiskerne på samlet 24 millioner ISK, siden konflikten startede.Kilde: FISHuddate
FiskerForum.dk


Fiskeindustrien i Grimsby kan stadig levere fisk - del gerne


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia