Besøg vores mobil side
 .

Fiskeolie er et godt middel mod astma

Udgivet af FiskerForum den 06-01-2017 · info@fiskerforum.dk

Specielt for gravide, kan kosttilskud af fiskeolie i løbet af de sidste tre måneder af graviditeten, være en medvirkende årsag til dit barn ikke får astma, siger førende forskere på området.

Eksperter mener ligefrem, at selvom der mangeler 2 ingredienser i fiskeolien, efterlades børn mere sårbare, hvis man ikke tager sit kosttilskud af OmegaR11;3 med EPA og DHA. Tager man kosttilskud henimod slutningen af R03;R03;graviditeten, kan man mindske risikoen betydeligt. Forskerne mener ikke det er muligt, at mødre kan få nok af de gavnlige fedtsyrer, ved udelukkende at spise fisk. Det giver et bedre resultat, hvis man her kombinerer med et kosttilskud af OmegaR11;3.


Tager man fiskeolie som kosttilskud, kan man reducere risikoen for et barn bliver født med astma, hævder forskere i den nye undersøgelse. Fordelen viste sig at være højere hos mødre, der havde lave niveauer af EPA og DHA, som er de to vigtigste ingredienser der findes i fiskeolie-kapslerne.


Det menes, at en mangel på EPA (eikosa-pentaen-syre) og DHA (dokosa- hexaen-syre), gør børn mere modtagelige over for inflammation / betændelse i luftvejene - en betændelse der forårsager astma.


Selve forskningen  • Danske forskere vurderede ialt på 695 gravide kvinder, der hver fik 2,4 g fiskeolie dagligt.

  • Kvinderne begyndte at tage fiskeolie og olivenolie kapsler i den 24. graviditetsuge og fortsatte indtil én uge efter fødslen.

  • De fandt at kosttilskuddet reducerede risikoen for deres børn udviklede astma, fra 23,7 procent og helt ned til omkring 16,9 pct.


Blandt kvinder med et lavt niveau af EPA og DHA, var procenten for kvinder og børn med astma og hvæsende vejrtrækning, 17,5 procent når de tog fiskeolie. Imidlertid var dette tal næsten fordoblet, når de fik placebo supplement istedet.


Samtidig viste det sig at kosttilskud af fiskeolie også bidrage til en lavere risiko for de nedre luftvejsinfektioner for børn. Det menes at være en mangel hos både kvinder og børn, der begge gør dem sårbare overfor inflammation i luftvejene - en luftvejslidelse, der forårsager astmaen.


Én ud af fem børn er påvirket af astma og har hvæsende og pivende vejrtrækningsproblemer. I de seneste år, er problemet bare blevet større og værre i mange vestlige lande. Tidligere forskning har også fundet, at betingelserne for astma mere er udbredt blandt spædbørn, hvis mødre har lave niveauer af EPA og DHA i kroppen.


Den nye store test, som er offentliggjort i »The New England Journal of Medicine,« er den første der ser på om kosttilskud faktisk kan nedsætte risikoen. Den amerikanske forsker Kathleen Melanson, fra University of Rhode Island, som ikke selv har været involveret i forskningen påpeger dog, at det vil være for tidligt at konkluderer på undersøgelsen og derefter bredt anbefale fiskeolie under graviditeten.


De kan læse mere her på MailOnline Health website.Kilde: Dailymail.co.uk
FiskerForum.dk


Fiskeolie er et godt middel mod astma - del gerne med dine venner.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia