Besøg vores mobil side
 .

Fiskeri på rekordkurs, giver fulde ordrebøger hos værfterne

Udgivet af FiskerForum den 07-07-2017 · info@fiskerforum.dk

Et imponerende godt fiskeri i 2016, ser nu ud til at blive overgået af et endnu bedre 2017. Masser af fisk i havet, kvoterekorder samt fornuftige priser er ifølge Nordjyske og Finans, den cocktail som fiskere og følgeindustrien nyder godt af i øjeblikket.

Specielt på værftsiden, går det fremragende. Karstensens Skibsværft i Skagen melder således nærmest om et boom i nybygningskontrakter og et stadigt stigende ombygningsarbejder samt større reparationsarbejder på fiskerflåden. Til Finans udtaler direktør Knud Degn Karstensen »Vi mærker tydeligt, at fiskerne afgiver flere bestillinger på både reparationer og nybygninger. Efter en række dårlige år har erhvervet haft et investeringsefterslæb,« fortæller direktøren videre. »Vi fokuserer på store skibe til industrifiskeri og leverer alene i år fem nybygninger. Vi kan ikke nægte, at ordrebogen ser fornuftig ud. Vi har dog stadig plads til reparationer og ombygninger, men på nybygningssiden er vi booket godt op helt ind i 2019,« siger en ikke udelt tilfreds værftsdirektør.


De positive toner følges op af formanden for Danmarks Fiskeriforening PO Svend-Erik Andersen der til Finans forklarer, at indtjeningen sidste år, var den bedste set i mange år og fiskeriformanden spår, at erhvervet yderligere kan forbedre indtjeningen med otte til ti procent, afhængigt af hvorledes kvoterne udnyttes resten af året. Især industrifiskeriet går rigtigt godt, mens vurderingen fra formanden lyder på status que på konsumfiskeriet i forhold til 2016.


Fordobling af fisk landet i forhold til sidste år


Fra opgørelser af Fiskeristyrelsens database, giver et klart billede af de meget positive tendenser, som fiskeriet udviser for tiden. Alene i årets fem første måneder, er der landet 449.000 tons fisk, mod ca. det halve i 2016 for tilsvarende periode. Tobis står for en stor del af den nærmest eksplosive vækst i landingerne og det bliver spændende at følge, om efterårets makrel og sildefiskeri kan følge trenden op, med gode landinger og fornuftige priser, der sammenlagt gerne skulle give et meget bedre bundlinjeresultat i år end sidste år.


Fremgang smitter, hvilket kan ses i mange brancher omkring fiskeriet, der inddirekte eller mere direkte er afhængige af fiskernes virke og succes på havet. Formanden for DFPO Svend-Erik Andersen glæder sig da også over værfternes fremgang, hvor det efterhånden er længe siden der har været så mange nybygningsprojekter samt ombygnings- og renoveringsopgaver på værfterne. Alt til både gavn og glæde i havnebyerne i og omkring Nord- og Vestjylland.Kilde: Nordjyske og Finans
FiskerForum.dk


Fiskeri på rekordkurs, giver fulde ordrebøger hos værfterne - del gerne


© 2019 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 6022 0946 Cookie- og privatlivspolitik