Besøg vores mobil side
 .

Fiskeriaftalen kan ende op med erstatningskrav mod staten

Udgivet af FiskerForum den 17-11-2017 · info@fiskerforum.dk

Foreningen for de pelagiske fartøjer, er langt fra imponerede og tilfredse med politikernes fiskeriaftale indgået torsdag aften.

14 af de største industrifiskefartøjer overvejer samlet at anlægge sag mod Staten, for som direktør for Danmarks Pelagiske Producent Organisation Esben Sverdrup Jensen siger til Berlingske Business, minder dette aftalepapir i betænkelig grad om ekspropriation.


Direktøren vil nu have sine jurister til at vurdere på, om den politiske aftale om at fratage dispensationer fra nogle af fartøjerne, holder sig på den rigtige side af loven.


Esben Sverdrup Jensen siger videre i en kommentar, at det ser ud som om politikerne har været overordentlig kreative i deres fortolkning af lovgivningen og derfor går den pelagiske forening aftalen igennem med en tættekam, for om der i givet fald skal rejses erstatningssag.


I fiskeriaftalen kan kvotedispensationer, der ligger over kvoteloftet, opsiges trods en indgået aftale. Ligeledes vil foreningen kigge nærmere på opsigelsesvarslet på fiskekvoter, som i den nye aftale er nedsat fra 16 år til 8 år istedet. Selvom dette opsigelses-varsel blev ændret for under et år siden, af netop oppositionen.Kilde: Berlingske Business
FiskerForum.dk


Fiskeriaftalen kan ende op med erstatningskrav mod staten - del gerne


© 2019 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 6022 0946 Cookie- og privatlivspolitik