Besøg vores mobil side
 .

Fiskeribranchen vil have os til at spise flere danske fisk

Udgivet af FiskerForum den 13-09-2017 · info@fiskerforum.dk

Norsk opdrætslaks er fortsat danskernes suveræne favorit på middagsbordet der hjemme, trods det faktum, at vi samtidig eksporterer helt op mod 90 pct. af vores egne danske fiskearter til udlandet.

I branchen undre man sig over, at eksempelvis fersk dansk kulmule, der er en velsmagende dansk torskefisk, kan sælges i tonsvis i Italien, men ikke i Danmark. Hvorfor er forholdene så forskellige og hvad skal der til for at få folk til at spise de lokalt fangede fisk istedet. Hvad skal der egentligt til for at friske og ikke mindst bæredygtige fiskearter, som de danske torskefisk, kuller, sej, brosme, hvilling og kulmule, bliver mere efterspurgte og populære valg i køledisken herhjemme?


54 procent positive overfor Dansk Fisk-mærket


Hvor der er en vilje, er der også en vej. Hver anden dansker vil helst spise fisk fra egne farvande. Det viser en ny undersøgelse, som YouGov har foretaget for Fiskebranchen. Samtidig mener 54 pct., at det er positivt, at Dansk Fisk-mærket, som Fiskebranchen indførte for to år siden, findes.


Dette til trods er det stadig den norske laks, som suverænt sælger, også selv om vores egne farvande er spækket med friske sæsonfisk, der ikke kun er sunde, men også bæredygtige og klimarigtige at spise.


Husk stadigt på fødevarestyrelsens anbefalinger


Fødevarestyrelsen anbefaler, at man spiser 350 g fisk hver uge, er det vigtigt med fokus på de sundhedsmæssige fordele, der er, ved at spise alt det gode fra havet. For faktisk er det kun 10 pct. af danskerne, som lever op til dette. Det viser analysen fra YouGov.


»Hvis man gerne vil spise lokalt og bæredygtigt, bør man gå efter danske torskefisk, som er i sæson lige nu. Vi kender den klassiske torsk, men faktisk findes der mange flere fisk i samme familie, som ligner torsken i smag og konsistens, men som er et billigere alternativ,« forklarer Lone Marie Eriksen, som håber, at de danske forbrugere vil begynde at eksperimentere med danske fisk som kuller, mørksej, hvilling og kulmule.


På lørdag afholder vi Fiskens Dag på Rådhuspladsen i København. Fiskeriminister Karen Ellemann åbner Fiskens Dag kl. 10.00. Her vil der være gratis smagsprøver på danskfanget fisk, madskoler for børn, fiskeauktioner, fiskere fra Thorsminde, Hanstholm og Skagen, musik med Thyborøndrengene The Grandfætters mv.Kilde: Fiskebranchen
FiskerForum.dk


Fiskeribranchen vil have os til at spise flere danske fisk - del gerne


© 2019 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 6022 0946 Cookie- og privatlivspolitik