Besøg vores mobil side
 .

Fiskeriet efter rødfisk i Irminger Sea starter nu

Udgivet af FiskerForum den 11-05-2017 · info@fiskerforum.dk

I det mindre havområde i det Nordatlantiske, kaldet Irminger Sea, opkaldt efter en tidligere dansk vice-admiral Carl Ludvig Christian Irminger. Er et område på knapt 140.000 km2. I dette område går nu det årlige Rødfiskeri nu igang.

Men her dagen før fiskeriet starter, er der i følge den islandske fiskerigigant HB Grandi, ingen islandske trawlere i området omkring 200 sømilegrænsen, ved Reykjanes Ryggen. Derimod var der op til små tretten udenlandske fartøjer og nogle enkelte russiske, som havde fisket i området siden april måned.


Rødfisk kan blive op til 75 år gamle


Rødfisken lever på dybder mellem 300 og 1000 meter, gerne pelagisk hvilket vil sige langt fra bunden. Den migrerer lodret i vandsøjlen efter lyset og svømmer dybt under dages lys og højt når nattens mørke sænker sig. Den karakteristiske røde fisk lever af blæksprutter og små fisk som lodde og sild samt rejer. Fisken vokser langsomt og er ikke kønsmoden før fjorten år og kan blive helt op til 75 år gammel.


De islandske kvoter på rødfisk er skåret ned de senere år, hvilket betyder at én af HB Grandi´s trawlere »Therney« først på sommeren, vil starte fiskeriet op her.


Netop afsluttet et fiskeri efter torsk i Norsk Zone


Trawleren ligger i havn i Reykjavík for tiden, efter besætningen lige har afsluttede et fiskeri, der rundede norsk zone i Barentshavet og Lofoten, hvor torskekvoten her blev fisket færdig, hvilket efterfølgende ledte skibet længere Nordpå i området omkring Nordkap, for at finde flere torsk. Turen sluttede først i mere hjemmelige farvande i det sydøstlige Island. »Tilfredsstillende fangsttur, med 700 tons i lasten, efter tre ugers intensivt fiskeri«, fortæller en tilfreds skipper ombord på »Therney« RE, Ægir Franzson der videre forklarer, at kvoten i Norsk Zone nu er fisket op, men at fartøjet stadig mangler kvoten i Russisk Zone i Barrentshavet.


Den Islandske skipper påpeger videre, at fiskeriet i russisk zone, normalt er bedst i maj og juni, men skipper vil lige se tiden an inden kursen ændres, selvom det forlyder at fiskeriet i denne zone allerede er godt igang.Kilde: HB Grandi
FiskerForum.dk


Fiskeriet efter rødfisk i Irminger Sea starter nu - del gerne


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia