Besøg vores mobil side
 .

Fiskeriskolen søger nu at undgå kvalme, opkast og salte tårer

Udgivet af FiskerForum den 31-08-2016 · info@fiskerforum.dk

Stort frafald fra EUC Nordvest Fiskeriskolen i Thyborøn, har fået den maritime skole til at indføre et introduktionsforløb, for at minimere frafaldet på næsten 60 procent.

Èn af de hyppigste årsager til frafaldet, er søsyge og hjemve. »Det er noget skolen aktivt forsøger at gøre noget ved,« siger forstander Søren Hyllen fra Fiskeriskolen til DR Nyhederne. Skolen indførte sidste år et introduktonsforløb, der på sigt gerne skulle minimere frafaldet fra uddannelsen med omkring 20 procent.



»Det er et mål vi forsøger at nå, ved at indføre obligatoriske fisketure, der normalt varer ca. fem til seks døgn på havet. Her finder de fleste elever ud af, om livet om bord på en trawler eller kutter i det hele taget er noget for dem,« fortæller forstanderen videre. »Det er et lod for vores uddannelse, at livet om bord samt fiskeriet, nogle gange, foregår under ugunstige forhold, med høj søgang og længere tid hjemmefra. Det er noget hver enkelt elev skal prøve på deres krop, for at finde ud af om man nu også har foretaget dette rette valg af levevej.«



Testen af elevernes søstærke sider og evnen til i længere perioder, at være væk fra familien, blev sidste år indført på skolen, da Fiskeriskolen EUC Nordvest lavede et tre-ugers introduktionsforløb, netop med det formål at forberede eleverne på at håndtere søsyge og hjemve. Et introforløb der i følge forstanderen, gerne skulle munde ud i et reduceret frafald med mindst 20 procent.



Kilde: FiskeriSkolen og DR.dk


FiskerForum.dk


Fiskeriskolen søger nu at undgå kvalme, opkast og salte tårer - del gerne med dine facebook venner.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia