Besøg vores mobil side
 .

Flere tun er også blevet set i Skagerrak

Udgivet af FiskerForum den 21-09-2016 · info@fiskerforum.dk

Efter den norske notbåd »Hillersøy´s« fantastiske fangst i sidste uge, er flere tun spottet, blandt andet i Skagerrak, tæt på den svenske vestkyst.

Det er det svenske Fiskejournalen, der i deres nummer beretter om store stimer af tun er observeret ved den svenske vestkyst.To lystfisker-både har uafhængigt af hinanden, under fiskeri ved et vrag ca. 5 sømil vest for Måseskär i Skagerrak, set stimer af tunfisk jagte småfisk. Fra bådene blev tunene vurderet til at være i størrelsen mellem 100 til 200 kg, tilsvarende fangsterne ved den norske vestkyst.Tun-stimen havde kastet deres kærlighed på området, hvor de i flere timer jagtede deres føde, med kraftfulde slag og store spring over vandet, kun små 20 meter fra de to lystfiskerbåde. Tunen var et mere almindeligt syn tilbage i tresserne, hvor man ofte støtte på de springende rovfisk, men i tiden efter blev dette syn knapt så almindeligt længere, indtil fornyligt hvor flere indberetninger netop omhandler de imponerede og hurtige fisk igen.Observationer af tun er ikke kun forbeholdt Skagerrak, fiskerne fra Måseskär fortæller at der også er set tunfisk i Øresund.Tunfisk er en stor hurtigsvømmende fisk, der kan komme op på en fart af omkring 70 km i timen. Den foretager lange vandringer. Efter gydningen i Atlanterhavet ud for Portugal, vandrer tunen mod nord på fødevandring. De største tunfisk vandrer hurtigst. Det er fisk på 150-200 kilo, som vandrer i stimer på 40-50 stk. De store tunfisk ankommer til de nordlige farvande i juli måned, men trækker ud igen i løbet af august. De jager ofte andre stimefisk som sild, hornfisk og makrel.


kilde: Team Isola Fishing og Fiskejorunalen.se


FiskerForum.dk


Flere tun er også blevet set i Skagerrak - del gerne med dine venner.


© 2019 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 6022 0946 Cookie- og privatlivspolitik