Besøg vores mobil side
 .

Foderstoffirma forsøger sig med proteinholdige søstjerner

Udgivet af FiskerForum den 23-07-2014 · info@fiskerforum.dk

Det er Agro Korn i videbæk, der er i gang med forsøg med forarbejdet søstjerne, og om disse kan bruges som næringsholdigt proteintilskud i dyrefoder.

Den mangearmede mester i at fortærer muslinger, Søstjernen giver muslingebranchen grå hår i hovedet. Og det er derfor en branche, der krydser fingrene for den nye idè, med at udnytte den i deres øjne skadedyr, til noget mere nyttigt som dyrefoder.


Søstjernerne er et kæmpeproblem


Problemet er stort, for søstjerne elsker specielt blåmuslinger, og kan, når blot en musling er åbnet med 0,2 cm, krænge sin mave ud og fortære den bløde musling inde imellem skallerne. Specielt Limfjordens muslingebanker, er hårdt ramt af store søstjernebestande og branchen ser da også det nye projekt, som noget der kan give gevinst på to områder. Nemlig færre Søstjerner skulle gerne give flere muslinger og dermed en fornuftig forretning, som giver hjælp til selvhjælp.


Formanden for Foreningen Muslingeerhvervet Viggo Kjølhede, siger til Dr MidtVest, at fiskerne gerne vil sælge 10.000 tons søstjerne om året, og formanden håber da også at Videbæk firmaet vil indgå en aftale, så der kan blive lavet noget Søstjernemel fremover, til alles bedste.


Kilde: DR
FiskerForum.com


Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia