Besøg vores mobil side
 .

Fordele og ulemper ved at spise fisk

Udgivet af FiskerForum den 23-12-2014 · info@fiskerforum.dk

Den norske Videnskabskomitè for madtryghed (VKM) konkluderer fortsat, at fisk beskytter mod hjerte kar sygdomme, der samtidig giver kroppen vigtige næringsstoffer som omega-3 fedtsyre og vitamin D samt jod og selen. Fisk er desuden en letfordøjelig proteinkilde.

Så man kan roligt spise mere end et kilo opdrætslaks i ugen, uden risiko for at få skadelige mængder af PCB og dioksiner i kroppen, fortæller det norske VKM og gør samtidig opmærksom på de præventive helbredsfordele, helt opvejer den ubetydelige risiko af forureninger, som fisk kan være udsat for.



Så modsat anbefalingen fra VKM i 2006, hvor anbefalingen lød på 400 gram fisk om ugen, overfor gravide og unge, er disse nu helt fjernet. Udelukkende pga. nedgangen i mængden af miljøgifte i opdrætsfisk. Opdrætsfisken fodres i dag med mere soya og planter, hvor dette udgør mere end 70 procent af fodret i dag.



Udfra dette faktum, anbefaler Det norske forskningsinstitut Nofima nu, at man i stedet øger indtaget af fisk, for at opnå den fulde dækning af Omega-3 fedtsyre.



Læs rapporten her fra den norske videnskabskomitè for madtryghed



Kilde: NTB/NRK
FiskerForum.com


fordele og ulemper ved at spise fisk - Like og del gerne med dine fb venner


© 2017 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia