Besøg vores mobil side
 .

Forventninger om rekordomsætning for Hirtshals Havn 2014

Udgivet af FiskerForum den 06-02-2015 · info@fiskerforum.dk

Fiskeriet på havnen har over 2014 udviklet sig bedre end forventet, og landingen af fisk har vist en lille stigning på såvel mængde som værdi, hvor havnen havde forventet et mindre fald. Det er således gået mærkbart bedre, end det var skønnet for året som helhed.

Bestyrelsesformanden Anker Laden-Andersen siger om forventningerne, at året 2014 for Hirtshals Havn har været kendetegnet ved at være endnu et år med stigende trafik, og således er der igen sat nye rekorder på alle centrale dele i transportsegmentet. Trafikken over den nordjyske havn, der er blandt èn af Danmarks syvende største erhvervshavne, udgjorde i 2014 følgende:
  • Gods 1,6 mio. tons

  • Lastbiler 151.000 enheder

  • Personbiler 734.000 stk.

  • Passagerer 2,4 mio. personerFra 2013 til 2014 kan Hirtshals Havn fremvise vækstrater mellem 6,2 % og 9,2 % på transportområdet. De samlede omsætningstal vil blive offentliggjort i 2014-regnskabet, der kommer til april.Fiskeriet overrasker med en lille fremgang


I relation til fiskeriet siger Laden-Andersen videre, at overordnet betragtet, er det naturligvis tilfredsstillende, at så væsentligt et forretningssegment udvikler sig positivt, og det dokumenterer også bare, at det er rigtigt valgt, at Havnen sætter ressourcer ind på at sætte mere fart på udviklingen. Det styrker ikke tendenserne over én nat, men vil inden for få år vise, at der er skabt en tydelig positiv udvikling i fiskerisektoren i Hirtshals.Hirtshals Havn offentliggjorde i slutningen af 2014 perspektiver og målsætninger for havnens fremtid, som de er formuleret i Vision 2020. Nu sætter havnen de nødvendige ressourcer ind på at gøre Vision 2020 til virkelighed, og dermed prioriterer havnen også ressourcer på at styrke den udvikling og vækst, der over de seneste år har præget Hirtshals. Med ressourceindsatsen vil Hirtshals Havn styrke sin position i markedet som godsomdrejningspunktet i Skandinavien. Denne udvikling understøttes yderligere af statens finansiering af en godsbaneterminal ved havnen. Godsbaneterminalen vil efter planen stå færdig i midten af 2015.


Kilde. Hirtshals Havn
FiskerForum.com


Forventninger om rekordomsætning for Hirtshals Havn 2014 - Like og del gerne med dine fb venner.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia