Besøg vores mobil side
 .

Franske trawlere og deres fisk giver omsætning til Hanstholm

Udgivet af FiskerForum den 16-02-2017 · info@fiskerforum.dk

Flydedokken »North Sea Yard« i Hanstholm, får hvert år besøg af indtil flere franske trawlere fra det Franske rederi Nord Pesceries, som her mellem jul og nytår 2016, havde fire af compagniets trawlere på værft.

Så alt imens de franske besætninger holdt juleferie, gik de lokale håndværkere fra Hanstholm igang med reparationerne ombord på de fire trawlere: Cap St. George, Halten Bank II, Bressay Bank og Andre Ledúc.


Hanstholm Skibssmedie havde over tyve ansatte på skibene, til en lang række reparationer og ændringer ombord, der skulle ordnes og færdiggøres inden besætningerne kom tilbage fra juleferie, for at starte fiskeriet efter mørksej op igen efter nytår.


Rederiet og hjemhavnen for skibene, er Boulogne-Sur-Mer i det nordlige Frankrig. En havneby der ligger lidt sydligere end Calais ved den Engelske Kanal. Her på det smalleste sted og passage i Kanalen har de franske trawlere deres udgangspunkt, når de sætter kursen nordpå efter mørksej i Nordsøen. Et fiskeri som franskmændene har præsteret og fisket siden midten af 1980`erne.


Franskmændene lægger mange millioner hvert år i Hanstholm


Noget som medindehaver af Hanstholm Skibssmedie Jesper Pedersen er særdeles tilfreds med. »Det er godt for byens handlende,« fortæller han til Tistedposten. Der omsættes for mange millioner, af alt fra hotelovernatninger, proviant og forplejning samt brændstof og reparationer til de mange franske skibe.


Skibe der samtidig lægger havneafgiften til Hanstholm Havn, men også benytte den lokale FiskeAuktion, som med jævnlige tilførelser af Mørksej fra de franske trawlere, på mellem 80 og 100 tons, er et godt supplement til auktionen. »Der landes specielt mørksej der på det seneste er afregnet rigtigt fornuftigt,« fortæller Jes Sørensen fra Hanstholm Fiskeauktion, »en afregning som vores franske kollegaer også har nydt rigtigt godt af. Men som alt andet, skal vi hele tiden være på mærkerne og servicemindede overfor de franske fiskere, der gerne i mange år fremover, skal benytte Hanstholm Havns auktion og faciliteter.«


De franske trawlere ligger her i midten af februar alle og fisker i Nordsøen. Andre Leduc ligger dog for tiden i Havnen i Peterhead Skotland, men trawlerne Halten Bank II ligger nordvest for Stavanger i Norge og fisker, mens Bressay Bank ligger og fisker midt imellem Egersund i Norge og Hanstholm på den jyske vestkyst.Kilde: North Sea Yard og Thisted Posten
FiskerForum.dk


Franske trawlere og deres fisk giver omsætning til Hanstholm - del gerne


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia