Besøg vores mobil side
 .

Fremtidens fiskefartøj »Engey« havde en tilfredsstillende første tur

Udgivet af FiskerForum den 24-08-2017 · info@fiskerforum.dk

Den islandske trawler »Engey« RE 91 afsluttede forleden sin første fisketur med et flot resultat med 140 tons i lasten og ligeså vigtigt, en vellykkede rejse som for skibets ydeevne oversteg selv de vildeste forventninger.

Det fortæller en tilfreds skipper Friðleifur Einarsson om turen, der havde sin start fra Reykjavík sidste torsdag og efter fem dages fiskeri, atter lagde til kaj i Rejkjavík.


De to af dagene, fiskede de efter rødfisk, hvorefter kursen blev lagt nordpå til Vestfjorden, i et fiskeri efter torsk på Hali grunden og i Thverál Gully. Der var en smule sej her, men ikke noget særligt, forklarer Friðleifur Einarsson og tilføjer, at med ombord var der fem teknikere fra Skaginn 3X, som var med til at justere og teste fangsthåndteringen samt fiskefabrikken ombord. »Alt i alt fungerede alt som det skulle. Der var et par mindre justeringer undervejs, men de blev hurtigt fikset. Det automatiske og meget innovative fiskesystem, fungerede perfekt og fangsthåndteringsanlæggene på hoveddækket kunne næppe være bedre. Omvendt vil det nok tage lidt tid, at mestre alle skibets computersystemer til perfektion, men det kommer hen ad vejen«, forklarer skipperen i en kommentar til turen.


»Engey« er langt mere økonomisk driftsmæssigt end HB Grandis ældre trawlere, og Friðleifur Einarsson glæder sig over, kun at skulle bunker brændstof på hver anden tur, istedet som tidligere, hvor det var op til hver tur, der skulle genfyldes. Det har skipperen været vant til fra turene med den tidligere trawler »Ásbjörn«.Kilde: HB Grandi
FiskerForum.dk


Fremtidens fiskefartøj »Engey« havde en tilfredsstillende første tur - del gerne


© 2019 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 6022 0946 Cookie- og privatlivspolitik