Besøg vores mobil side
 .

Grønlandsk fisker får tildelt Dronningens Fortjenstmedalje

Udgivet af FiskerForum den 07-09-2017 · info@fiskerforum.dk

Fisker på Royal Greenlands trawler M/T Sisimiut, 69 årige Hans Albrecht Poulsen fra Maniitsoq, fik onsdag den 6. september overrakt Dronningens Fortjenstmedalje i sølv, for mere end 40 års tro tjeneste som fisker.

Tildelingen af Dronnings Fortjenstmedalje til Hans Albrecht Poulsen skete under en højtidlighed i Royal Greenlands fabriks kantine i Maniitsoq.


Det var også en meget stolt og beæret fisker, der efter overrækkelsen udtrykte, at det var en glædelig begivenhed for både ham og familien. Ved overrækkelsen var Poulsens to voksne børn samt børnebørn og familie mødt op. Ligeledes var besætningen fra trawleren »Sisimiut« også tilstede, så man sammen kunne fejre dagen.


40 års uafbrudt ansættelse i samme beskæftigelsesområde


Dronningens Fortjenstmedalje i sølv tildeles for en fortjenstfuld indsats efter mindst 40 års uafbrudt ansættelse indenfor samme beskæftigelsesområde og samme ansættelsesmyndighed i den offentlige sektor.


Hårdt arbejde


Hans Albrecht Poulsen der fylder 70 år i oktober i år, har fisket med trawlere siden 1971, hvor han som 24 årig fik hyre i daværende KGH’s trawler M/T »Maniitsoq«, der dengang var ganske ny. Hans Albrecht Poulsen der nu har været ansat som fisker i 46 år, har i løbet af årene haft hyre på flere trawlere, de sidste 21 år som fisker i Royal Greenlands trawler »Sisimiut«, hvor han stadig har hyre som aktiv fisker.


Hans Albrecht Poulsen fortæller, at arbejdet som fisker arbejdsmæssigt og teknisk har ændret sig meget siden han startede som fisker under torskefiskeriet i 1971. »I alle årene har et arbejde som fisker på en trawler altid været et hårdt arbejde, også selv om arbejdsvilkår og tekniske redskaber har forbedret sig med årene. I mange år har vi fiskere ombord på trawlere til tider arbejdet i op til 24 timer i træk, når fiskeriet gik godt. Men, disse lange arbejdsdage har siden ændret sig til faste arbejdstider på to gange seks timer af gangen og, altså i alt 12 timer i døgnet«, siger Hans Albrecht Poulsen, der fortsætter, »til trods for, at det tekniske udstyr under fiskeriet er blevet moderniseret i årenes løb og har gjort arbejdet som fisker lettere, så er et arbejdet som fisker stadig et hårdt arbejde. Men det er jo det jeg kan lide ved at være fisker, derfor har jeg arbejdet som fisker i alle de år«, siger Hans Albrecht Poulsen, der ikke har tænkt sig at stoppe som fisker foreløbig.


»Nogle gange har jeg ellers besluttet mig til at stoppe, men det er altså ikke sket endnu, så måske stopper jeg til næste år,« siger Hans Albrecht Poulsen grinende og fortsætter, »indtil videre er jeg jo ikke blevet smidt af, og det betyder vel, at de ikke vil af med mig endnu.«Kilde: Royal Greenland
FiskerForum.dk


Grønlandsk fisker får tildelt Dronningens Fortjenstmedalje - del gerne


© 2019 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 6022 0946 Cookie- og privatlivspolitik