Besøg vores mobil side
 .

Grønlandsk fiskerilov overlevede første behandling

Udgivet af FiskerForum den 20-11-2017 · info@fiskerforum.dk

Den omdiskuterede grønlandske fiskerilov har været gennem første behandling og er nu sendt i udvalg, inden anden behandling i foråret 2018.

Inden udvalgsarbejdet havde forslaget til ny fiskerilov for Grønland, været igennem en cirka fire timer lang debat, hvor Inatsisartut politikerne livligt havde debaterede det stillede forslag. Et forslag, der længere hen i diskussionen blev støttet af et flertal af politikerne, der alle bakkede op om det grundlæggende element i reformen, som vil sprede fiskeriet og ejerskabet til ressourcerne, ud på flere hænder.


Formanden Karl-Kristin Kruse for afdelingen af Fiskeri og fangst, skriver i en pressemeddelelse fra Naalakkersuisut, at han er beæret og glad for den store tilslutning fra partierne i første behandlingen af lovforslaget til Inatsisartut lov om fiskeri, hvor emnet nu er sendt til drøftelse i fiskeriudvalget.


Formanden skriver videre at det er en historisk dag for Grønland, med den lange tradition indenfor fiskeri og fangst og han udtrykker glæde i pressemeddelelsen over den store tilslutning netop sker i den periode, hvor han selv sidder som medlem af Naalakkersuisut. Karl-Kristian Kruse har nemlig tilstræbt sig, at fiskeriloven, som er et af de vigtigste punkter i koalitionsaftalen skal komme i hus, mens hans parti Siumut er i koalition.


Partiet og koalitionen bag Naalakkersuisut har trods den lange proces, været fast besluttet på at gøre lovforslaget klar til første behandling inden den 16. november, hvor Naalakkersuisut går på vinterferie.


Formanden for afdelingen af Fiskeri og Fangst, vil følge udvalgsarbejdet nøje og som han videre skriver i sin pressemeddelelse, så glæder han sig allerede til anden behandlingen af lovforslaget der vil foregå henover foråret 2018.Kilde: Sermitsiag.ag og Nalakkersuisut.gl
FiskerForum.dk


Grønlandsk fiskerilov overlevede første behandling - del gerne


© 2019 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 6022 0946 Cookie- og privatlivspolitik