Besøg vores mobil side
 .

Grønlandske fiskere mener Kruse skyder helt forbi

Udgivet af FiskerForum den 26-10-2017 · info@fiskerforum.dk

De grønlandske hellefiskere ved Ilulissat, har ikke den store fidus til Karl Kristian Kruse´s forslag om geografiske kvoter for hellefisk i Diskobugten.

Naalakkersuisoq for fiskeri og fangst Karl Kristian Kruse har fremsat forslaget til løsning af nedgangen i hellefiskebestanden. Forslaget omfatter også forbud mod garn til torskefiskeriet, hvilket har fået flere fiskere til istedet at pege på stramninger overfor det havgående flådes fiskeri efter hellefisk ud for Qeqertarsuaq.


I den forbindelse har den grønlandske avis Sermitsiaq mødt fiskerne ude på fiskebanken ved Ilulissat, hvor Hellefiskefartøjet »Nuuni« stævner ud af havnen med kurs mod feltet med hellefisk. Her har flere generationer af Ilulissat fiskere hentet deres fangster. Men tiderne har ændret sig dramatisk siden da, nu hvor fiskeriet er faldet faretruende i år.


Hvad er forklaringen på den kraftige nedgang i fiskeriet


Der er kun landet 3.700 tons fra januar til august, hvilket i følge statistikken kun er ca. halvdelen af, hvad der blev landet på samme tidspunkt sidste år.


Til avisen Sermitsiaq siger fisker Peter Olsen, »Vi fik mistanke om, at fangsterne ville falde allerede sidste efterår. Der faldt vores fangster, men vi troede først, at det var et forbigående fænomen. Men faldet fortsatte som omtalt i forskellige medier i år.« Den lokale formand for KNAPKs afdeling IAPP og fartøjsejer har efter eget udsagn holdt en række møder med de øvrige medlemmer af lokalbestyrelsen, hvor man har søgt en forklaring på fagst-nedgangen, som den opleves.Kilde: Sermitsiaq.ag
FiskerForum.dk


Grønlandske fiskere mener Kruse skyder helt forbi - del gerne


© 2019 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 6022 0946 Cookie- og privatlivspolitik