Besøg vores mobil side
 .

HB GRANDI har solgt deres fiskeindustri i Akranes

Udgivet af FiskerForum den 04-09-2017 · info@fiskerforum.dk

Allerede i marts måned i år, annoncerede HB Grandi at produktionen i Akranes ville blive nedlagt og flyttet 25 kilometer længere mod syd, til HB Grandis fabrik i Reykjavik.

Bygningerne til HB Grandis Fiskefabrik i Akranes er nu solgt til Ísfiskur hf. for et beløb på 3.250.000 USD. Torsdag den 30. august var således den sidste arbejdsdag på fabrikken og mandag starter nogle af de ansatte så i produktionen i Reykjavik, med arbejdet som de kender fra Akranes.


CEO for HB Grandi´s produktion i Reykjavik Vilhjálmur Vilhjálmsson, har ansvaret for implementeringen af de to produktioner ned til kun én produktion.


HB GrandiR17;s aktiviteter i Akranes vil trods salget af fiskefabrikken, stadig omfatte et skibsreparationsværksted, en fiskemelfabrik samt et bearbejdningsanlæg for lodde og datterselskaberne Norðanfiskur og Vignir G Jónsson. HB Grandi har fortsat til hensigt at videreudvikle disse firmaers kompetancer og styrke deres drift på Akranes.


Køberen af fabrikken i Akranes, har arbejdet i fiskeforarbejdningsbranchen siden 1980 og har idag omkring 40 ansatte, som årligt forarbejder og behandler ca. 4.000 tons fisk, som overvejende er torsk og kuller, der bliver købt på det islandske fiskemarked hvert år.


Det er planen at Ísfiskur vil begynde forarbejdning af fisk i Akranes, i begyndelsen af R03;R03;næste år.


HB Grandi og dets datterselskaber beskæftiger i øjeblikket 270 personer i Akranes, hvoraf 86 er ansat i fiskebehandlingsanlægget, der skal lukkes. Medarbejderne er blevet tilbudt andre job i HB Grandi og dets datterselskaber i Reykjavík og Akranes. Det er håbet fra den store islandske fiskeindustris side , at det vil være muligt at tilbyde alle medarbejderne et passende arbejde.


Kilde: HB Grandi
FiskerForum.dk


HB GRANDI har solgt deres fiskeindustri i Akranes - del gerne


© 2019 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 6022 0946 Cookie- og privatlivspolitik