Besøg vores mobil side
 .

HB Grandi lukker ned for en del af produktionen i Akranes

Udgivet af FiskerForum den 30-03-2017 · info@fiskerforum.dk

Den store islandske fiskeindustri skriver i deres nyhedsbrev, at produktionen af bundfisk i Akranes stopper og fabrikken er gået i forhandlinger med tillidsrepræsentanter om dette og hvilken virkning det får for de ansatte på fabrikken.

Planen er i følge den islandske fiskeindustri, at lade fremtidige landinger af torsk m.m. landes på fabrikken i Reykjavík, 25 km længere væk fra Akranes, der ligger på den islandske vestkyst.


Rokaden af fisk vil få betydning for de ca. 270 medarbejdere der i øjeblikket er ansat ved HB Grandis fabrik i Akranes, heraf er ca. 93 ansatte direkte berørte, da de er i afdelingen for forarbejdet fisk.


HB Grandi fortsætter sine øvrige og omfattende aktiviteter i Akranes, der udover fiskeforarbejdningsanlægget, også omfatter et fartøjsreparationsværksted, en fiskemelsfabrik og et forarbejdningsanlæg til fiskearten lodde samt datterselskaberne Norðanfiskur og Vignir G Jónsson.


HB Grandi selskabet har til hensigt at videreudvikle disse forretningsområder og styrke deres drift i Akranes.


Problemet med landinger af torsk er at der på nuværende tidspunkt hverken er havnefaciliteter eller faciliteter i Akranes til at behandle alle fangsterne, der dagligt landes. Der har løbende ellers været møder mellem repræsentanter fra HB Grandi og Akranes lokale myndigheder, om mulige ændringer i havnefaciliteterne.Kilde: HB Grandi
FiskerForum.dk


HB Grandi lukker ned for en del af produktionen i Akranes - del gerne


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 6022 0946 Cookie- og privatlivspolitik