Besøg vores mobil side
 .

HSSB vinder kontrakt på Norsk Miljøskib

Udgivet af FiskerForum den 08-07-2014 · info@fiskerforum.dk

Sidst i juni måned blev ordrebekræftelsen fremsendt på det norske Kystverkets nye miljøfartøj til det vestjyske værft, Hvide Sande skibs- og Baadebyggeri, med en leveringstermin marts 2016.

Kontrakten på det tredje miljøskib til Det Norske Kystverket, underskrives fredag den 11. juli 2014 og rummer samtidig også en option på bygning af yderligere et fartøj i samme klasse. Sidste år fik Det Norske Kystverket leveret 2 af de planlagte 4 miljøskibe, som Kystverket har fået bevilget. De første to blev leveret fra Fitjar Mikaniske Verksted, OV Utvær og OV Skomvær, som er indsat i tjeneste langs den norske kyst, i henholdsvis Vestlandet og i Nordland.


Hvide Sande ordren får navnet OV Bøkfjord og vil efter marts måned 2016 blive indsat i tjeneste i Troms og Finmark, på toppen af Norge.


Kystverkets projektleder på nybygningerne, Kurt-Ivar Gram Franck fortæller på Kystverkets hjemmeside, "Vi har haft en god proces forud for opgaven. I alt fem skibsværfter blev prækvalificeret. Fra fire af værfterne modtog vi tilbud, hvoraf tre af værfterne længe var med i det tætte opløb om at få ordren. Valget faldt endelig på Hvide Sande Skibs-og Baadbyggeri baseret på en samlet vurdering og totaløkonomi, som var den mest tungtvejende grund til valget."


Skroget skal bygges i Szczecin i Polen og sidenhen udrustes på værftet i Danmark. Udrustningen af skibet vil fortrinsvis blive leveret af norske leverandørere.


Kilde: Kystverket.no
FiskerForum.com


Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia