Besøg vores mobil side
 .

Hver krone i det norske fiskeri, giver fem kroner igen

Udgivet af FiskerForum den 01-09-2017 · info@fiskerforum.dk

En norsk undersøgelse konkluderer, at hver eneste fiskeri-krone, skaber op til fem gange så store værdier på land, fuldstændigt som ringe i vandet, der bare fortsætter med at øge.

Det er chefen for Norges Fiskarlag Kjell Ingebrigtsen, der i en kommentar til netavisen E24, siger på rent norsk, at han er svært godt tilfreds med udviklingen i branchen og fortsætter videre med, at netop denne fortsatte positive udvikling har haft en overordentlig stor og gavnlig effekt for Norge som nation.


Onsdag i sidste uge, præsenterede SINTEF den norske Ocean rapport, «Fiskeflådens bidrag til den samfundsøkonomiske værdiskabelse», som netop nævner branchens styrkede position, som bidragsyder til den samfundsøkonomiske vækst i de sidste mange år.


I 2016 blev der godt nok omsat 70.000 tons færre laks, men alligevel gav det 7 milliarder mere i omsætning.


Tallene fra denne nye undersøgelse er også baseret på resultaterne fra branchen i fjor, hvor den forrige »ringe i vandet« analyse var på grundlag af tallene fra 2014. Siden da er produktionsværdien øget med yderligere 25 procent.


Dengang i 2014, skabte hver en fiskerikrone, 3,5 gange så stor værdi i samfundet, mens tallene i år er øget yderligere til 4,8 gange, altså næsten fem gange så meget som for blot tre år siden. Man har regnet lidt på det og værdiskabelsen i fiskebranchen for 2016 var på 35,1 milliarder kroner, hvilket svarer til en fremgang på næsten 30 procent fra 2014 og til nu.


Flere fiskere


Fiskeriet repræsenterer en beskæftigelse på hele 27.280 årsværk. Hvilket igen betyder, at hvert årsværk som udgøres af blot én fisker, skaber yderligere 2,14 årsværk for øvrige. Selv antallet af fiskere i Norge, er også øget lidt de sidste år, hvor der nu er registreret ca. 10.000 fiskere i Norge. De producerede i fjor til hvad der svare til ca. 8.700 årsværk.


Analysen blev lagt frem under arrangementet «Norsk vildfisk mod nye højder», som Fiskesalgslagenes Samarbejdsråd holdt under Arendalsugen onsdag.


Du kan læse hele artiklen her i E4.noKilde: E24.no
FiskerForum.dk


Hver krone i det norske fiskeri, giver fem kroner igen - del gerne


© 2019 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 6022 0946 Cookie- og privatlivspolitik