Besøg vores mobil side
 .

Invitation til symposium for fremtidens fiskemelsproduktion

Udgivet af FiskerForum den 21-03-2016 · info@fiskerforum.dk

at diskutere betydningen af R03;R03;fiskemel og fiskeolie og udstikke en kurs for fremtiden mange år har fiskemel og fiskeolie været af central betydning for foderstofindustrien til brug i dyrefoder.

Men en stigende efterspørgsel fra akvakultur foder samt farmaceutiske sektorer, kombineret med konstant eller stagnerende globale forsyninger af råvarer, har ført til en vis bekymring om fremtidige leveringsbetingelser. Samtidig, i nogle lande er blevet udtrykt bekymring om brugen af R03;R03;pelagiske ressourcer til foder.

Worldwide akvakulturerhvervet er den hurtigst voksende fødevareproduktion segment. På grund af betingelserne for fiskemel og fiskeolie forsyning er der en stigende interesse for at erstatte disse ingredienser i akvakultur feeds. Men i det omfang, som fiskemel og fiskeolie kan erstattes, uden at gå på kompromis med fisk sundhed og kvalitet, er en udfordring. Innovation bestræbelser på at erstatte traditionel fiskemel med nye måltid produkter med omega3 indhold er i gang.

Du vil også bemærke, at fiskemel og fiskeolie industrien spiller en central rolle i fiskersamfund i nordeuropæiske lande til både forage fiskeri og til forarbejdning.
På den baggrund er der behov for en bedre kortlægning og forståelse af fiskemel og fiskeolie økonomiske, biologiske og sociale samspil med havmiljøet og sektorens økonomiske og sociale bidrag.

Med støtte fra Nordisk Ministerråd, Nordisk Marine Think Tank og EUfishmeal invitere centrale interessenter til et symposium for at diskutere betydningen af R03;R03;fiskemel og fiskeolie og udstikke en kurs for fremtiden. Symposiet "Perspektiver for fiskemel og fiskeolie i lyset af forvaltningen af R03;R03;foder fiskeri, alternative anvendelser af mel og olie og udvikling af nye feeds og teknologier" vil finde sted på Nordsøcentret (Hirtshals, Danmark) på 29-30 August 2016.

Vi håber, at du vil finde tid til at deltage og dele med interessenter dine informeret synspunkter om, hvordan fiskemel og fiskeolie værdikæden kan udvikles i de kommende år.

Se venligst foreløbig dagsorden og registrere på www.nmtt.org eller www.eufishmeal.org.
Sten Sverdrup-Jensen formand for NMTT formand for EUfishmeal Johannes Palsson

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia