Besøg vores mobil side
 .

Island har udpeget ny minister for Fiskeriet

Udgivet af FiskerForum den 13-01-2017 · info@fiskerforum.dk

Efter flere måneders politisk tovtrækkeri, er det endelig lykkedes det islandske Selvstændighedsparti med Reformpartiet og Lys Fremtid omsider at finde sammen og i enighed pege på den 46-årige Bjarni Benediktsson fra Selvstændighedspartiet som ny leder af regeringen på Island.

Siden oktober valget, har Island været ledet af et forretningsministerium, men tirsdag fandt parterne endelig sammen, trods svære uenigheder om blandt andet fiskeriområdet, der er en af hjørnestene i Islandsk økonomi.


Valget er faldet på 51-årige Þorgerður Katrín Gunnarsdóttir der således indtræder som ny minister for Fiskeri og Landbrug på Island. Hun overtager stillingen fra Gunnar Gragi Sveinsson, fra Fremskridspartiet FSF, der blev en af valgets helt store tabere.


Trods udtalelser om behovet for en undersøgelse af fiskeriet, forekommer det højst usandsynligt, at en højreorienterede regeringskoalition, med Selvstændighedsparti og Reformpartiet samt Lys Fremtid alligevel, trods alt vil forholde sig konservativt, til at forholdene ændres væsentligt.


Den 51-årige Þorgerður Katrín Gunnarsdóttir har været medlem af Selvstændighedspartiet partiet i næsten 14 år, men skiftede få måneder før valget til Reformpartiet og er idag én af partietsR03; mest erfarne medlemmer, med ministeriel erfaring fra tidligere regeringer.Kilde: H & N
FiskerForum.dk


Island har udpeget ny minister for Fiskeriet - del gerne med dine venner.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia