Besøg vores mobil side
 .

Islandsk nybygning er nu på vej hjem fra Tyrkiet

Udgivet af FiskerForum den 07-08-2017 · info@fiskerforum.dk

Den tredje i rækken af nye fisketrawlere til rederier i Island, har nu sat kursen nordpå fra Cemre Shipyard i Tyrkiet.

Det karakteristiske design er af det islandske maritime arkitektfirma Skipatækni, som har sat stregerne til de fire fiskerfartøjer, der danner den nye generation af friskfisk-trawlere til Samherji og Fisk Seafood.


De første to trawlere i den »islandske trawler-serie, »Kaldbakur« og »Björgúlfur«, er allerede leveret til Samherji, som også skal have leveret »Björg«, som er den sidste. Den tredje levering er trawleren »Drangey« SKR11;2 til Sauðárkrókur FISK Seafood, og erstatter rederiets ældre »Klakkur« SKR11;5 trawler.


Den 51,80 meter lange »Klakkur« blev i sin tid bygget på det polske værft i havnebyen Gdynia i 1977 for Klakkur på Vestmannsøernes, som drev fiskeri fra fartøjet i mange år, før trawleren blev solgt til Hraðfrystihús Grundarfjarðar. Fartøjet kom ind i FISKR17;s ejerskab, da de to selskaber fusionerede tilbage i 1996.


Rederiet FISK opererer også med fryse-trawleren »Arnar« og friskfisk-trawleren »Málmey«, der er monteret med et innovativt isfrit fiskelagringssystem udviklet af Skaginn 3X.


Den nye islandske trawler »Drangey«, der måler 62,54 meter i længden og 13,50 meter i bredden, skal ved ankomsten til Island, have monteret det sidste udstyr inden fiskeriet rigtig kan begyndes.Kilde: Cemre Shipyard
FiskerForum.dk


Islandsk nybygning er nu på vej hjem fra Tyrkiet - del gerne


© 2019 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 6022 0946 Cookie- og privatlivspolitik