Besøg vores mobil side
 .

Islandske »Björg« EA-7 er landet

Udgivet af FiskerForum den 15-11-2017 · info@fiskerforum.dk

Det topmoderne futurisk udseende fartøj er landet til det islandske rederi Samherji

Det er den tredje trawler der er bygget til det islandske fiskeriselskab Samherji og den fjerde i rækken af R03;R03;Skipatækni-designet fartøjer, der er bygget på det tyrkiske værft Cemre. Samherji har tidligere modtaget to tilsvarende trawlere, »Kaldbakur« og »Björgúlfur« i samme serie.


»Björg« er som de to øvrige skibe på ialt 62,49 meter i længden og 13,54 meter i bredden. Fartøjet blev sejlet hjem fra Tyrkiet af skipper Gudmundur Freyr Gudmundsson og Árni R. Jóhannesson samt maskiningeniør Kjartan Vilbergsson og er netop i disse dage ved at blive rigget op med udstyr og udrustning fra lokale islandske leverandører i Akureyri. »Björg« forventes færdigt inden fiskeriet rigtigt startes op i det nye år.


Serien af trawlerne til Samherji er designet af Bárður Hafsteinsson fra Reykjavik Naval Architect Skipatækni, med god hjælp og input fra SamherjiR17;s eget tekniske personale.


Trawleren er forsynet med en Yanmar 6EY26W hovedmotor, der udvikler 1620kW ved 750 omdrejninger.Kilde: Samherji
FiskerForum.dk


Islandske »Björg« EA-7 er landet - del gerne


© 2019 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 6022 0946 Cookie- og privatlivspolitik