Besøg vores mobil side
 .

Islandsk største fiskeindustri får ny trawler

Udgivet af FiskerForum den 12-04-2017 · info@fiskerforum.dk

HB Grands nye trawler RE 91 »Engey« ankom til Reykjavik, efter at have været i Akranes, hvor skibet er blevet udrustet og udstyret med Skaginns 3X fuldautomatiske fiskefabrik og opbevaringssystemet til »fersk fisk«.

Det nybyggede fartøj ankom ellers til Island sidst i januar 2017, efter en 15 dages rejse fra Celiktrans Værftet i Istanbul i Tyrkiet, hvor skibet er bygget.


I en kommentar til det topmoderne og noget anderledes udseende skib, sagde HB Grandi´s direktør Vilhjálmur Vilhjálmsson, »Vi er både glade og stolte over at byde denne storslåede og moderne trawler velkommen. »Engey« RE 91 er nok det mest teknologisk avancerede fiskefartøj i Island overhovedet«, påpegede direktøren og fortsatte, «vi vil udover »Engey« også føje yderligere to topmoderne trawlere til flåden, »Akurey« og »Videy«, i de kommende måneder og begge vil blive udrustet og udstyret på tilsvarende vis som »Engey«, sluttede Vilhjálmsson.


Efter den afsluttende prøvesejlads, regner man med at »Engey« i slutningen af april vil foretage sin første fisketur.


»Engey« har fået installeret hvad der svarer til seks patenter af Skaginn 3X egne produkter ombord. De helt nye installationer finder man hovedsageligt i håndteringen af fisken samt i behandlingssystemets automatisering. En hurtig behandling og efterbehandling af fisken, som efterfølgende leveres i en meget højere kvalitet. Teknologien omfatter en kameraløsning, der fotograferer hver eneste fisk, sætter den i kategori efter størrelse og art, hvorefter den fortsætter den videre behandling indtil opbevaringen. Og netop opbevaringen er en anden revolutionerende nyhed fra Skaginn 3X´s, med deres nyeste »Sub-Chilling™« system, hvor fisken opbevares under - 1 grad celcius, uden at fryse den.


Fartøjet er designet af Nautic Ehf. og har plads til 17 besætningsmedlemmer ombord på »Engey«. Fartøjet råder over 15 enkeltkahytter og en enkelt dobbeltkahyt.


Du kan se stabelafløbningen ved det tyrkiske værft Celiktrans herKilde: HB Grandi
FiskerForum.dk


Islandsk største fiskeindustri får ny trawler - del gerne


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia