Besøg vores mobil side
 .

Krabbebåd med seks fiskere forlist i Beringshavet

Udgivet af FiskerForum den 13-02-2017 · info@fiskerforum.dk

Søndag fortsatte eftersøgningen i Beringshavet ud for Alaska, efter seks krabbefiskere, der med deres fartøj »Destination« havde aktiveret skibets nødpejlesender (EPIRB) lørdag morgen, på en position 2 mill nordvest for Øen Saint George Island.

Kort efter det automatiske nødpejlesignal var udsendt, passerede en kystbevogtningsbåd området hvor de observerede en mindre oliefilm på havoverfladen og en enkelt redningskrans samt nogle bøjer og pressening liggende i vandet. Men intet spor af den 90 fods store krabbefisker »Destination«.


Trods to dages eftersøgning, var der søndag aften stadig intet spor af den forsvundne amerikanske krabbebåd, der normalt har base i Seattle i staten Washington. Men her optil krabbesæsonen, var krabbefartøjet sejlet til Havnen Sand Point og herfra videre mere sydvestligt til Havnen Deutch Harbor på Øen Unalaska hvor kursen gik nordpå mod St. Paul Island, hvor de skulle deltage i snekrabbefiskeriet af Opiliokrabben, der starter 15. februar.


En afsøgning af området, med to HCR 130 Hercules fly og to MHR 60 Jayhawk helikopter har foregået hele natten mellem lørdag og søndag, fortsat uden resultat. Søndag morgen støtte det 378 fods store kystbevogtningsskib »Cutter Morgenthau« til holdet, medbringende endnu en helikopter til eftersøgningen.


Ombord på det forsvundne krabbefartøj, bestod den seks mands store besætning udelukkende af erfarne og professionelle fiskere med mere end 20 og 30 års erfaring, der ikke er kendt for at tage unødige risici, fra dette fiskeri i Beringshavet.


Tidligere ansatte ombord på »Destination«, fortæller at skibet var i fin form og godt vedligeholdt. Hvorfor skibet pludseligt er forsvundet fra havoverfladen kan være mange, isforhold i området, overisning en forkert sø eller andet, som man desværre med stor sandsynlighed aldrig får besvaret. Et er sikkert, det hele er foregået så hurtigt at skibet end ikke har nået at udsende »MayDay«.


Du kan læse mere her på KomoNews (engelsk)Kilde: The Seattle Times og KomoNews
FiskerForum.dk


Krabbebåd med seks fiskere forlist i Beringshavet - del gerne med dine venner.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia