Besøg vores mobil side
 .

Kutling-invasionen bekæmpes nu aktivt på Sjælland

Udgivet af FiskerForum den 27-08-2014 · info@fiskerforum.dk

I sidste uge blev der rundt Sjælland, udsat pighvar i Øresund med 6.500 og i Roskilde Fjord med yderligere 6.500 og endeligt i Karrebæk Fjord ved Næstved med 2.000 stk.

Udsættelsen af de 15000 pighvar er blandt andet udsat for at dæmme op for den stigende invasion af den invasive art sortmundet kutling (Neogobius Melanostomus).Den lille grå-beige fisk med sorte og brune aftegninger har på ganske få år, bredt sig eksplosivt omkring Lolland, Falster, Møn og Syd Sjælland og især i det lavvandet område ved Karrebæk Fjord, omkring Enø, Gavnø og Ydernæs ved Næstved. I dette område vil der i oktober måned, igen blive udsat yderligere 2 – 3000 pighvar, denne gang bliver de mærkede, så man kan følge udviklingen af pighvarren i fjorden.Den sortmundet kutling, der oprindeligt stammer fra Sortehavet, er særdeles produktiv, med evnen til at gyde helt op til seks gange på en sæson, bredder den sig uhensigtsmæssigt hurtigt og giver dermed konkurrence til andre arter i de brakvandet fjorde.Håbet er, at når de 5 – 7 cm lange pighvar har vokset sig store, at denne aktive rovfisk hurtigt vil skabe en bedre balance mellem arterne i de lavvandede områder rundt Sjælland.Pighvarren kommer fra en dansk opdrætter og udsætningen finansieres alene af indtægterne fra salget af det obligatoriske lystfiskertegn. Værdien af de mange pighvar beløber sig til ca. 150.000 kr plus udgifterne til transport og udsætning, hvor lokale fiskere i samarbejde med DTU Aqua i fællesskab sætter fiskene ud. 


Kilde: DTU og SN.dk
FiskerForum.com


Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia