Besøg vores mobil side
 .

Kystfiskerne er ikke imponerede over Østersøresultatet

Udgivet af FiskerForum den 12-10-2017 · info@fiskerforum.dk

Undtagelse til lukkeperiode hjælper kun fartøjer under 12 meter og lader Kystfiskerbåde over 12 meter i stikken, siger formanden for FSK (Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri).

Det er ifølge formanden for FSK ærgerligt, at torskekvoten ikke stiger i den vestlige Østersø. Det havde biologerne ellers regnet sig frem til godt kunne være bæredygtigt og inden for forvaltningsplanens rammer.

Kystfiskerforeningen er derfor meget skuffet over resultatet af forhandlingerne og de har bedt Fiskeristyrelsen om at fremlægge notat for, om de afsatte midler i fiskeriaftalen kan blive brugt til at kompensere fiskerne som det skete i år, siger Søren Jacobsen, formand for FSK om nødvendigheden af at der også i 2018 sker kompensation for de dårlige fiskerimuligheder.

Ministeren og hendes folk har gjort deres for at få et tåleligt resultat for de danske fiskere, og I forhold til det forslag til lukkeperiode i vestlig Østersø, som Kommissionen havde spillet ud med, så er der sket forbedringer. Der er kommet en undtagelse for lukkeperioden i vestlig Østersø for det mindre fiskeri, så både under 12 meter stadig kan fiske på dybder under 20 meter. Og så er forbudet for ålefiskeriet afblæst, det er også positivt, da ålefiskeriet holder hånden under mange af de mindre havne. Men aftalen lader kystfiskere over 12 meter i stikken.

»Sammen med den nye kystfiskerordning, som gør det muligt for kystfiskerne i hele landet at fordoble deres kvoter og sammen med en eventuel kompensation for de forringede fiskerimuligheder, så kan de undtagelser, som ministeren har fået forhandlet sig frem til, sikre det mindre kystfiskeri. Men kystfiskere med både over 12 meter er ladt i stikken i den her aftale«. siger Søren Jacobsen.

Kilde: FSk
FiskerForum.dk

Kystfiskerne er ikke imponerede over Østersøresultatet - del gerne


© 2019 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 6022 0946 Cookie- og privatlivspolitik