Besøg vores mobil side
 .

Kystfiskerne føler sig hårdt ramt af den manglende kontrol af kvoterne

Udgivet af FiskerForum den 17-08-2017 · info@fiskerforum.dk

For som formanden for FSK (Foreningen for skånsomt Kystfiskeri) Søren Jacobsen siger i en udtalelse til Rigsrevisionens »kvote-rapport«, Hvor dybt stikker råddenskaben egentligt..

Søren Jacobsen uddyber nærmere, »Det bekræfter vores billede af, at der mangler spilleregler, når man diskuterer med embedsmændene, at der bliver forhandlet andre steder end ved bordet«, siger formanden for FSK og henviser til den kulegravning af Miljø- og Fødevareministeriets forvaltning som Rigrevisionen netop har foretaget. »Vi ved ikke, hvem der har en interesse i at styre fiskekvoterne uden om de intentioner, som politikerne har haft, og hvad embedsmændene og deres sammensvorne konkret har opnået ved det, men jeg har tillid til, at politiet vil kunne løse den opgave«, oplyser Søren Jacobsen videre.


Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri har udsendt en pressemeddelelse, der forklarer hvilke problemer kvotekoncentrationen på få hænder har betydet for kystfiskerne, som har oplevet at priserne på kvoterne er presset op i pris. Til en pris hvor kystfiskerne og de unge fiskere ikke har kunnet følge med. Det har forårsaget en rivende afvikling af det danske kystfiskeri, så 49 fiskerihavne idag er lukket, og antallet af kystfiskere i de resterende havne er minimeret.


Formanden ser frem til, at lov og orden tilføres fiskeriområdet, så de små fiskere har en chance for at overleve. Rigsrevisionen har kun stillet skarpt på fiskekvoterne, vi er meget interesseret i, hvor dybt råddenskaben stikker. Har ministeriet forvaltet resten af området lige så kritisabelt, kan man spørge sig selv«, påpeger Søren Jacobsen i en slut kommentar.


Rigsrevisionen har kulegravet Miljøministeriets forvaltning af de danske fiskekvoter og fundet dokumentfalsk og stærkt kritisabel forvaltning af fiskerikvoterne med manglende kontrol. Læs rapporten her.Kilde: FSK
FiskerForum.dk


Kystfiskerne føler sig hårdt ramt af den manglende kontrol af kvoterne - del gerne


© 2019 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 6022 0946 Cookie- og privatlivspolitik